Presedintele Traian Basescu ar putea sa anunte, astazi, cine va fi noul premier. Presedintele Traian Basescu ar putea sa anunte, astazi, numele noului premier. Tot astazi, sunt prevazute intalniri intre reprezentantii PSD si PD-L, dar si intre liderii PNL si cei ai UDMR, transmite Radio Romania Actualitati.

Social-democratii si democrat-liberalii s-au inteles sa formeze o majoritate parlamentara si isi impart fotoliile in ministere. PNL si-a pregatit parlamentarii pentru opozitie, iar UDMR si minoritatile sunt in stand-by.

La finalul discutiilor de marti seara, liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ca PSD intentioneaza sa incheie un protocol politic de colaborare cu PD-L pana miercuri.

Intre timp, presedintele UDMR, Marko Bela a declarat ca a primit "cu stupefactie" decizia PSD de a nu colabora cu Uniunea si de a cere excluderea UDMR de la guvernare. "Chiar zilele trecute, PSD ne propusese o colaborare mai stransa si guvernare comuna. Prin aceasta decizie, PSD doreste, probabil, sa atraga electoratul PRM, fara sa observe insa ca PRM nu a mai obtinut voturi la ultimele alegeri", a adaugat Marko Bella.