"Nu m-am dus pentru ca imi era teama de mine" - a fost explicatia oferita de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru absenta sa de la discursul sustinut de presedintele Traian Basescu in fata camerelor reunite ale Parlamentului.

C.V.Tudor s-a dezlantuit joi seara, la Realitatea TV, sub tirul acuzatiilor sale cazand, pe rand, premierul Tariceanu, PSD, PNL dar si presedintele George W. Bush.

Corneliu Vadim Tudor a precizat ca nu "tine" cu Basescu, dar ii va da dreptate sefului statului ori de cate ori este cazul: "Nu ca sunt cu Basescu, dom'le, dar cand are dreptate, are", a spus Vadim, adaugand ca asteapta momentul in care Traian Basescu il va chema pentru a-i spune: "Maestre, a venit momentul predarii stafetei, eu ma duc ca am treaba, ramai sa faci ordine".

El sustine ca autostrada Bechtel a ajuns sa coste 7 miliarde de euro in contul "taxei de protectie a familiei Bush pentru cativa politicieni de aici". Intrebat ce probe are in acest sens, Vadim Tudor a declarat ca o dovada este faptul ca Guvernul vrea sa cumpere avioane F-16 - "vechiturile alea": "Ce arunca ei la gunoi, cumpara acum Tariceanu".

Vadim: 56 de miliarde de pumni in cap o sa le dau la toti

Vadim a acuzat si faptul ca o serie de achizitii facute de guvernele PSD si PNL au majorat datoria externa a Romaniei "la 56 de miliarde de euro".

"56 de miliarde de pumni in cap o sa le dau la toti", a declarat Vadim, care l-a acuzat pe premierul Tariceanu ca vrea sa cumpere avioane second-hand pentru armata romana pentru a face un nou favor americanilor.

Liderul PRM a acuzat, din nou, existenta unei coalitii intre PSD si PNL: "PSD si PNL sunt intelesi impotriva noastra si noi suntem coalitia rusinii".

Presedintele peremistilor anuntase inca de saptamana trecuta ca nu va veni la sedinta in care Basescu va vorbi ca sa nu se interpreteze orice miscare a sa, avand in vedere speculatiile despre o apropiere intre PD-L si PRM.

"De ce sa ma mai duc, sa se mai simta umilit o data? Pai numai prezenta mea in banca intai il va umili. El vede ca n-are par, vede cum arat eu – ceva mai binisor decat el – nu-mi tremura nici mainile, citesc si mai bine si atunci de ce sa umilesc eu asa o mandrete de flacau cum e Traian Basescu?", a afirmat atunci Vadim Tudor, citat de NewsIn.