Adrian Nastase scrie pe blogul pesonal ca dosarul sau a fost folosit ca mijloc de presiune politica, iar votul dat de colegi a fost unul "firesc politic". Pe de alta parte, Miron Mitrea a transmis prin intermediul presedintelui Camerei Deputatilor ca va demisona din functia de deputat in prima zi de sesiune parlamentara. De precizat ca Miron Mitrea nu a putut fi contactat telefonic, acesta fiind in vacanta, in Austria.

Atat Adrian Nastase, cat si Miron Mitrea au refuzat sa dea declaratii de presa dupa ce colegii deputati au respins inceperea urmaririi penale. Nastase - desi prezent la sedinta de miercuri - a plecat chiar inaintea rezultatului, refuzand sa dea declaratii de presa. In schimb, a reactionat pe blogul personal, recunoascand ca "votul dat azi a fost o solutie politica".

"Votul de astazi a fost o solutie politica data unui dosar politic. Nici unul dintre acuzatorii mei, nu doreste, de fapt, sa se faca dreptate. Ei vor o condamnare politica, intr-un caz politic, impotriva unui adversar politic.

Stim foarte bine ca Parlamentul nu putea acorda un verdict juridic şi nici nu a facut asta. Constitutia actuala, buna sau rea, a impus Parlamentului sa dea un aviz, iar prin vot s-a respectat cerinta constitutionala. Aceeasi Constitutie - trebuie spus - in lumina careia singurul care are imunitate absoluta in Romania este actualul presedinte, Traian Basescu", scrie Nastase.

Fostul premier precizeaza ca daca s-ar fi dat un aviz favorabil inceperii urmaririi penale, dosarul nu ar fi ajuns la instanta, ci spune el, "ar fi ajuns inapoi la procurorii lui Basescu".

"Dosarul a fost, de la bun inceput, construit ca o forma de presiune politica. Iar raspunsul colegilor din Camera Deputatilor a fost, firesc, tot unul politic" isi incheie declaratia Nastase.

Mitrea zice din Austria ca demisioneaza

Miron Mitrea a absentat miercuri la sedinta in care s-a decis neinceperea urmaririi penale. De altfel, deputatul PSD nu a putut fi contactat telefonic, el fiind in vacanta. Surse din PSD sustin ca Mitrea este in Austria, in concediu.

In schimb, Miron Mitrea l-a sunat pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si i-a comunicat acestuia ca va renunta la mandatul de parlamentar si la imunitate in prima sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

"Domnul deputat Miron Mitrea a transmis in cursul acestei dupa-amiezi ca isi va anunta, in plenul Camerei Deputatilor, demisia din Parlament, in prima zi a sesiunii ordinare", a declarat Olteanu.