Conservatorii vor sa fuzioneze prin absorbtie cu PRM, a anuntat marti secretarul conservatorilor, Codrut Seres. In cazul in care PRM declina propunerea, conservatorii vor incepe o negociere directa cu parlamentarii dispusi sa paraseasca partidul condus de Corneliu Vadim Tudor.

"Oferta noastra a fost una fara echivoc – fuziune prin absorbtie - si asteptam ca cei de la PRM sa ne confirme sau sa ne infirme varianta pe care si domniile lor o doresc sau nu", a declarat secretarul general al PC, Codrut Seres.

Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas considera propunerea lui Seres drept o "absurditate": "Eu vorbesc in numele PRM-ului, raportat la fuziune, care este o absurditate. Asa ceva nici nu poate sa intre in discutie si evident ca nici dl. Funar, nici eu nu avem mandat sa discutam asa ceva", a declarat Bolcas, la Realitatea TV.

Vadim: Partidul-televizor PC sa fuzioneze cu DNA

Liderul PRM , Corneliu Vadim Tudor, a respins, printr-un comunicat de presa, propunerea conservatorilor. "Daca partidul-televizor PC vrea sa fuzioneze prin absorbtie cu cineva, o poate face cu DNA sau CNSAS, fiindca are multe bube-n cap".

La initiativa PRM, conservatorii s-au intalnit, luni, cu o delegatie a partidului condusa de Gheorghe Funar si Lucian Bolcas pentru a discuta despre o eventuala colaborare pentru alegerile parlamentare din toamna.

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat saptamana trecuta ca partidul sau este deschis la incheierea unei aliante preelectorale sau la orice alta varianta pentru a accede in Parlament.

In data de 6 septembrie, PRM a convocat Consiliului National al partidului, care are pe ordinea de zi alegerea conducerii executive si dezbateri pe tema votului uninominal.