Presedintele PSD, Mircea Geoana, face calcule pentru componenta viitorului Guvern si vrea sa-si premieze social-democratii cu locuri in Executiv. Mai exact, aflat vineri in vizita la Pitesti, Geoana le-a promis locuri in viitorul guvern organizatiilor PSD care au obtinut rezultate bune la alegerile locale. Presedintele PSD sustine ca este "in grafic" si este convins la partidul sau va forma singur Guvernul in toamna.

"Organizatiile PSD din tara care au obtinut rezultate bune la alegerile locale au sanse sa prinda locuri in viitorul Guvern.Ne-am propus sa castigam alegerile locale si am facut-o, ne-am propus sa castigam alegerile parlamentare si sa dam viitorul Guvern", a declarat Geoana.

"Sunt convins ca vom avea in viitorul guvern PSD si colegi si colege de la Arges. Echipele fruntase se pot gandi ca vor avea rasplata muncii politice pe care au facut-o", a spus liderul PSD la Pitesti potrivit agentiei Newsin.

De asemenea, Geoana le-a dat mana libera organizatiilor locale sa faca cu cine vor aliante pentru formarea majoritatii in consiliile locale si judetene. Geoana a precizat ca organizatiile locale ale PSD trebuie sa vina cu propuneri pe care conducerea centrala va decide daca le valideaza.

Presedintele PSD a declarat tot la Pitesti ca nu vrea sa faca nici o alianta, intrucat "PSD va obtine un scor la alegerile parlamentare care ii va permite sa formeze singur viitorul guvern".

Mircea Geoana da astfel o replica la declaratile lui Crin Antonescu si Viorel Hrebenciuc care au sustinut o alianta PSD-PNL pentru intrarea la guvernare in toamna.