Directia Nationala Anticoruptie a sesizat, joi, Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala a lui Adrian Nastase acuzat de mita, trafic de influenta si participare la fals in inscrisuri. Este vorba despre dosarul referitor la modul in care liderul PSD a dobindit imobilul din Zambaccian, evaluat la peste 1.500.000 euro, cauza din care s-a disjuns si dosarul lui Miron Mitrea.

DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala a lui Adrian Nastase in asa numitul dosar Zambaccian 1. In acest caz, Nastase este cercetat in legatura cu modul in care a dobindit proprietatea asupra intregului imobil din strada Zambaccian, care este evaluat la 1.500.000 euro, cu toate dotarile aferente, inclusiv sistemul de surpaveghere.

De precizat ca pe aceasta cauza presedintele Traian Basescu a dat aviz de urmarire penala. Din acest dosar a fost disjuns si dosarul in care este acuzat Miron Mitrea.

Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deptuatilor, a confirmat primirea dosarului si precizat ca acesta va fi luat in discutia Biroului permanent din data de 5 mai. In aceeasi sedinta se va discuta si situatia dosarului Miron Mitrea, pentru care DNA a sesizat Camera acum citeva zile pentru a cere urmarirea penala a acestuia. In momentul de fata la Camera Deputatilor sint doua dosare asupra carora va trebui luata o decizie, iar la Senat alte trei, cele ale lui Paul Pacuraru si Codrut Seres.

Situatia dosarelor Mitrea si Nastase este in acest moment confuza, Camera Deputatilor neavind precizata in regulament procedura pe care trebuie sa o urmeze in cazul acestui tip de dosare. Ptrivit legii, documentele dintr-un dosar penal care nu a ajuns inca in fata instantei sint secrete, asa incit deputatii vor trebui sa gaseasca o formula prin care sa asigure confidentialitatea documentelor.