"Nimeni nu-mi critica candidatii de la Cluj, unde mananc bataie de nu ma vad", a izbucnit Miron Mitrea, secretarul general al PSD si directorul de campanie al partidului, la emisiunea "Discutia Saptamanii", realizata de Dan Tapalaga si difuzata duminica de HotNews.ro si BBC. Mitrea nu le da sanse colegilor sai clujeni la alegerile locale "pentru ca nu stiu sa relationeze cu populatia din Cluj". In acelasi timp, liderul PSD afirma ca asa numitii baroni ai PSD, care au dosare penale, vor castiga alegerile. "Un om care este votat de popor nu are nici o problema", a afirmat Mitrea.

Directorul de campanie al PSD sustine ca partidul este acelasi dintotdeauna si ca ii va sustine pe cei care pot sa castige alegerile.

  • "Este acelasi PSD din totdeauna, partid social democrat care se adapteaza la schimbarile din societate, care schimba oamenii in ritmul lui, nu ritmul in care vor cei din afara, cu atat mai putin adversarii politici, care va respecta intotdeauna pe oamenii puternici care au capacitatea sa castige alegerile la ei acasa."

Intrebat despre candidatii care au fie probleme de imagine, fie probleme cu legea, Mitrea sustine ca ar fi vorba de dosare politice.

  • "N-au nici o problema, alta decat cea care este creata in presa. Ei nu au nici o problema. Un om care este votat de popor nu are nici o problema. Un om care nu este votat de popor in politica ala are o problema. Mi-aduc aminte ca presedintele Romaniei, cand a fost ales, avea o mare problema creata de altii. Dar poporul roman a considerat ca nu e cazul sa se uite la ea si l-a votat presedintele Romaniei. In Romania problemele se creeaza politic in 99% din cazuri. Spune un om care a creat si caruia i-au fost create probleme."

Mitrea despre grupul de la Cluj: sunt exceptionali, curati, nemaipomeniti pentru ca pierd

Miron Mitrea a rabufnit insa la adresa colegilor sai de la Cluj, despre care a spus ca sunt laudati de analistii politici desi pierd constant si nu asigura vizibilitate partidului. Secretarul general al PSD i-a "amenintat" pe colegii sai ca vor fi trasi la raspundere daca nu vor castiga alegerile in judetul Cluj.

  • "Dar imi place foarte mult cand vad anumiti analisti politici, si adversari politici fiind foarte preocupati de candidatii nostri care castiga. Sunt absolut incantati de candidatii nostri aia care pierd. Nimeni nu-mi critica candidatii de la Cluj unde mananc bataie de nu ma vad, ca partid, de ani de zile, toti sunt absout exceptional, sunt curati, sunt frumosi, nemaipomeniti pentru ca pierd…

Rep: Dar cine sunt cei care pierd de la Cluj?

MM: Organizatia de Cluj. Pana acum a pierdut.

Rep: Dar cine sunt oamenii de acolo?

MM: Toti.

Rep: Care toti?

MM: Toti. Acuma …

Rep: Dincu? Rus?

MM: …conduce Dincu.. Sper ca Dincu va castiga de data asta, daca nu va fi intrebat, va spun sigur ca va fi intrebat mai ales dupa ce creezi un val de…

Rep: Va fi intrebat ce?

MM: Cum a pierdut.

Rep: Si daca il intrebati ce? Ca banuiesc ca l-ati mai intrebat si pana acum.

MM:O sa vedeti.

Rep: O sa vedem ce?

MM: O sa vedeti. Si nu va fi el singurul intrebat. Toti ei care vor pierde vor fi intrebati: de ce ati pierdut. Poate n-au luat masurile cele mai bune, poate n-au pus candidatii cei mai buni, poate n-au avut curaj sa se bage ei in lupta.

Directorul de campanie al PSD nu le da sanse celor de la Cluj sa castige alegerile judetene sau pe cele din Cluj-Napoca.

  • Grupul de la Cluj nu mai exista demult. Organizatia de Cluj are o problema de relationare cu populatia din judetul Cluj si nu va castiga la nivelul la care ma astept eu sa castige. Sunt convins ca vor avea rezultate foarte bune, sa ne intelegem. Nu cred ca va castiga municipiul Cluj unde lupta este foarte mare si este foarte importanta. Are a doua sansa, ca sa fiu corect.

Mitrea despre baronii locali