Presedintele Traian Basescu si liderul PIN, Cozmin Gusa, s-au tachinat reciproc, sambata, la Congresul Studentilor din Romania, starnind hohote de ras in sala, relateaza NewsIn. Tonul l-a dat Gusa, care a spus un banc cu aluzie la seful statului."Un roman si un american se intalnesc la Neptun... Cum sunt oamenii, au inceput sa se laude. Americanul: We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope, Johnny Cash. Romanul spune: We have also Traian Basescu, but we have no wonder, no hope and no cash", a incheiat Gusa, care a fost aplaudat si de seful statului.

Basescu l-a ironizat pe Gusa cu bursa obtinuta in tinerete la Moscova

Nici Traian Basescu nu s-a lasat insa mai prejos si raspunzand unei intrebari legate de campusurile universitare a declarat ca administrarea acestora ar trebui facuta de studenti, si nu de oamenii tineri ca Gusa. "Campusurile universitare sunt administrate de oameni ca domnul Gusa, de peste 40 de ani care spun tot timpul ca sunt tineri, dar au trecut de varsta tineretii", a spus Traian Basescu.

Vorbind de fenomenul nepotismului in invatamantul superior, presedintele l-a ironizat inca o data pe liderul PIN: "Eliminarea nepotismului in favoarea recunoasterii valorii este esentiala. Cum spunea domnul Gusa a avut o bursa, dar i-a luat-o cineva pentru ca nu era nepotul cuiva, de asta s-a dus la Moscova la studii, se pare sau a devenit apropiat de Moscova. Daca nu avut sansa sa mearga in America, trebuia sa aiba o optiune".

Peste cateva minute, Cozmin Gusa a incercat sa se apere de ironiile sefului statului cu privire la varsta sa, spunand ca nu are peste 40 de ani, ci numai 37.