Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, al cărui nume apare constant în spațiul public drept posibil candidat la alegerile prezidențiale din acest an, spune că nu s-a răzgândit și că nu va candida: „Oamenii vor un candidat real, nu fantome”.

Laura Codruta KovesiFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Ea a făcut aceste declarații într-un interviu acordat Spotmedia.

  • „Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu.
  • Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație.
  • Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios”, a spus Kovesi pentru Spotmedia.

Numele fostei șefe a DNA drept posibil candidat la alegerile prezidențiale este vehiculat constant în spațiul public, inclusiv în sondaje de opinie.

„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este „Nu”, „No”, „Nein”, „Nie” și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, declara Laura Codruța Kovesi, în iulie 2022, într-un interviu acordat Radio Europa Liberă Moldova.