Primarii PNL se tem că din cauza găurii din bugetul de stat, Ministerul Finanțelor le-ar putea tăia plățile către proiectele pe care le au în derulare sau care urmează să înceapă. Mai mulți parlamentari PNL au mers marți la Guvern și au discutat cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș și i-au cerut acestuia asigurări că nu vor fi sistate plățile, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

sedința GuvernFoto: Inquam Photos / George Călin

„Există diverse proiecte în desfășurare sau care urmează să înceapă și primarii se tem că vor fi sistate plățile. Ministerul Finanțelor are un deficit mare de încasare și este forțat să reducă la minim cheltuielile. Există temerea în partid că vor fi tăiați banii și de la investiții fie că este vorba de proiecte din Anghel Saligny sau cu fonduri europene, fie că e vorba de proiecte aflate în derulare sau care urmează să înceapă”, au explicat sursele citate.

Potrivit surselor HotNews.ro, la ședința Coaliției de la începutul săptămânii Marcel Boloș a anunțat că „are un minus de 7,5 miliarde de lei la încasare pe luna septembrie” și le-a spus liderilor politici că va fi nevoit să oprească toate plăţile până la finalul anului.

În acest context mai mulți parlamentari PNL au avut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, la Guvern și i-au cerut asigurări acestuia că nu vor fi sistate plățile pentru proiectele primarilor PNL indiferent de stadiul în care s-ar afla acestea.

Liberalii i-ar fi propus lui Marcel Boloș să dea o ordonanță de urgență pentru majorarea redevențelor (taxelor pe exploatarea resurselor naturale) până la actualizarea cu inflația. Aceștia ar fi insistat pentru lansarea acestui proiect pentru că măsura ar urma să aducă în plus la bugetul de stat aproximativ 2 miliarde de lei.

Potrivit surselor HotNews.ro, ministrul Finanțelor Marcel Boloș le-ar fi promis că va ține cont de problemele ridicate de aceștia, iar investițiile locale nu vor avea de suferit.