Aflat în Japonia alături de premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că i-a transmis premierului nipon Fumio Kishida că vrea ca una dintre stațiile de pe viitoarea magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu, intalnire cu premierul Japoniei, Fumio KishidaFoto: Facebook PSD

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PSD, Ciolacu spune că i-a transmis prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, că “România și Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât și economic".

  • "Cel mai important obiectiv este să reușim să accelerăm formalizarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre, un parteneriat solid care să fie fundamentat pe patru direcții principale: politic, de securitate, economic și cultural-științific.
  • Sunt convins că acest Parteneriat va consolida direcția României de a fi un partener puternic și credibil al Japoniei, atât în avansarea relațiilor bilaterale, cât și în ceea ce privește legăturile sale cu NATO și Uniunea Europeană.
  • De asemenea, i-am transmis premierului Kishida că mi-aș dori ca una dintre stațiile care vor compune viitoarea Magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, în semn de respect și mulțumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relațiilor dintre România și Japonia", a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se află de luni până miercuri în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.