Organizația PNL sector 1 a anunțat, vineri, că nu va susţine niciun proiect propus de primarul de sector, Clotilde Armand, şi o "somează" public să publice "urgent" raportul integral al Curţii de Conturi şi să îşi asume "abaterile flagrante de la lege".

sedinta Primarie, Sector 1Foto: Hotnews

Liberalii îi solicită primarului sectorului 1:

  • publicarea imediată a raportului integral al Curţii de Conturi
  • un plan de măsuri cu termene asumate, pentru intrarea în legalitate a acţiunilor primarului
  • deblocarea tuturor proiectelor PNL ţinute în sertarul primarului (lista cu proiectele şi zilele de întârziere este anexată)
  • punerea în practică a tuturor proiectelor PNL votate în Consiliul Local (lista cu aceste proiecte şi cu zilele scurse de când au fost votate este anexată).

Fragmente din comunicatul de presă remis de președinele PNL sector 1, Sebastian Burduja:

  • "O somăm pe Armand să publice urgent raportul complet al Curţii de Conturi, pe care îl ţine ascuns, şi să îşi asume public abaterile flagrante de la lege, care caracterizează primii doi ani din mandatul său. Ne dezicem complet de acţiunile abuzive şi ilegale ale primarului, pe care, de altfel, le-am semnalat în zeci de rânduri.
  • Mai mult, cerem din nou instituţiilor abilitate să cerceteze faptele grave ale primarului sectorului 1, care blochează abuziv toate proiectele iniţiate de Partidul Naţional Liberal. Pe cele depuse nu le aduce la vot în termenul prevăzut de lege. Pe cele deja votate nu le pune în practică. Un singur exemplu: puteam avea vara aceasta pieţe volante în tot sectorul, dar ideea nu i-a aparţinut primarului, deci trebuie blocată cu orice preţ.
  • Grupul consilierilor PNL Sector 1 se va abţine în bloc la toate proiectele iniţiate de primar până când legea nu va fi respectată!
  • Din nou şi din nou o somăm public pe Armand să înceteze circul şi ilegalităţile şi să înceapă să facă treabă pentru bucureşteni.

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au transmis, joi, un comunicat de presă în care anunță rezultatul controlului efectuat de Curtea de Conturi la primăria sectorului 1.

În replică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a precizat că cei de la Curtea de Conturi au fost în control la primărie, pentru a doua oară în mai puţin de un an. Ea a adăugat că nu are nimic de ascuns, însă "timpul petrecut cu inspectorii blochează o mare parte din activitatea funcţionarilor”, care a mai spus că inspectorii nu au găsit nimic ilegal.