Forţa Dreptei a devenit oficial partid politic, poate primi membri şi poate înființa structuri locale, au anunţat joi liderii noii formaţiuni politice, care a primit personalitate juridică. Liderul partidului, Ludovic Orban, spune că formațiunea este o construcţie pe termen lung și îi așteaptă alături pe "toţi liberalii de caracter".

HotNews.roFoto: Hotnews

Orban a susținut că Forța Dreptei este "născută din conștiința și caracterul a 16 parlamentari care au spus categoric nu trădării lui Iohannis și a conducerii PNL față de românii de bună credință care și-au pus speranțele și încrederea într-un președinte care promitea dezvoltare și într-un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă creștere economică, modernizare".

  • "Noi nu am fost de acord să fim complici cu cei care au trădat așteptările și încrederea românilor (...)
  • Noi am ales opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a spus fostul președinte al PNL.

El a mai susținut că noul partid "se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia peste 6 milioane şi jumătate dintre români care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie" și că "mii de oameni" şi-au exprimat intenţia de a se înscrie.

Vorbind despre doctrină, Orban a spus că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, comparându-l cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa, cu "multe similarităţi cu creştin-democraţii germani": ”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”.

Cine sunt liberalii care l-au urmat pe Orban în noul partid

Membrii fondatori ai Forței Dreptei sunt, pe lângă Orban, parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de el: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

Reamintim că Ludovic Orban și-a depus oficial demisia din PNL în 23 noiembrie 2021, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL. De la acel moment, el a lansat acuzații și atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis și a noului lider al PNL Florin Cîțu.

"Chiriașul de la Cotroceni oricât de mult se ascunde, oricum îl vor ajunge blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni”, afirma Orban la momentul demisiei.