Numărul parlamentarilor care au părăsit grupul PNL a urcat joi la cinci, după ce deputatul Constantin Șovăială a anunțat că urmează și el exemplul lui Ludovic Orban și pleacă din grupul liberal din Legislativ.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc”, a scris Șovăială pe Facebook.

”Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” și ca la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban!(...) Gestul meu și al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie un semnal puternic pentru conducerea partidului!”, a adăugat acesta.

Până acum, Ludovic Orban și alți patru parlamentari au părăsit grupul liberal din Parlament.

Aminitm că, marți, Ludovic Orban și-a anunțat în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL, precizând că nu-și dă demisia și din partid.

Ultimele plecări au avut loc miercuri, când doi parlamentari au anunțat, în plen, că părăsesc grupurile parlamentare al PNL.

Este vorba de senatorul PNL Ovidiu Florean și deputatul PNL Alexandru Kocsis care au declarat de la tribuna Camerei pe care o reprezintă, dezafilierea din grupul PNL de la Senat și respectiv Camera Deputaților.