Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, într-o emisiune la Digi24, că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa, dar a menționat că vor avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor, scrie News.ro. Despre posibile colaborări pe scena politică, el a spus că în afară de USR nu există alte partide, eventual PMP, care însă „ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu stabilesc eu cum se numeşte partidul, o să adun oamenii atât din interiorul PNL cât şi din afara PNL, pentru că sunt foarte foarte mulţi oameni care mi-au transmis dorinţa de a adera la o construcţie pe centru-dreapta care nu sunt membri PNL”, a spus Orban, întrebat despre noua formaţiune pe care o va lansa după ce va pleca din partid.

Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea „un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului”.

Despre partidele cu care ar putea colabora noul partid, Ludovic Orban a spus că, la ora actuală, în afară de USR nu crede că există o altă formaţiune cu care poate colabora.

„Eventual PMP, dar este în afara Parlamentului şi am văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”, a spus el.

În privinţa AUR, Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată „a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică”.

„În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener”, a arătat el.

Ludovic Orban a mai anunţat că noul său partid va avea grup parlamentar, în Camera Deputaţilor.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, 30 de ani în PNL și o relație complicată cu PSD. Ce urmează acum pentru fostul șef al liberalilor