Ludovic Orban, care vineri a primit un vot de excludere din PNL, vot care trebuie validat în Consiliul Național al partidului, a anunțat crearea unui nou partid - "un proiect național liberal bazat pe valorile creștine".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români.
  • Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine”, a spus Ludovic Orban după ședința Biroului Executiv al PNL în care s-a votat pentru excluderea sa din PNL.

Planul nu este o noutate. Recent, Orban anunța chiar un posibil nume pentru viitoare formațiune: Forța Liberală sau Forța Națională Liberală. Pe cine se bazează: pe aproape 25 de parlamentari nemulțumiți după ce conducerea nouă a PNL a inițiat demersurile pentru o alianță de guvernare cu PSD. Reamintim că Ludovic Orban a părăsit în 21 octombrie grupul parlamentar al PNL, fiind urmat de 18 parlamentari ai partidului. Surse din PNL spun că ar trece cu Orban, în noul partid, aproximativ 25 de parlamentari liberali.

Biroul Executiv al PNL a decis vineri excluderea lui Ludovic Orban din partid, după aproape 30 de ani de când acesta s-a alăturat liberalilor. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național. În spatele ușilor închise oamenii lui Florin Cîțu l-au atacat dur pe Orban căruia i-au reproșat că nu a fost așa de vocal când a ajuns premier și cu voturile PSD.