​Ludovic Orban susține că își va da demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă va pierde alegerile din PNL. Și Florin Cîțu ar trebui să plece de la Guvern dacă nu-i va convinge pe liberali să-l aleagă în fruntea partidului, crede liderul liberal.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Eu dacă pierd alegerile... eu îmi scriu dinainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL și nu câștigă competiția, ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă?”, a spus Orban la Digi 24.

Orban, despre implicarea serviciilor în campania internă: Eu sunt Stan Pățitul. Am transmis un mesaj

​Ludovic Orban nu îl contrazice pe liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, care a acuzat că serviciile de informații se implică în lupta din partid. Mai mult, șeful PNL susține că nu caută explicații senzaționale, așa cum a spus președintele Klaus Iohannis și „s-ar bucura” dacă lucrurile nu ar sta așa în realitate.

„Eu sunt Stan Pățitul, am fost scos din cursa pentru Primăria Capitalei în 2016. S-a născut un dosar în campanie electorală, care n-a stat în picioare și eu am fost achitat de instanță”, a declarat Orban la Digi 24.

Comparat ca discurs cu Liviu Dragnea, șeful PNL a spus că „nu are nicio legătură” și „orice comparație cu Liviu Dragnea este o jignire”.

„Sunt unii mai entuziaști care încearcă să intervină în lupta internă”, a mai spus Orban, la întrebările insistente despre cine se implică în lupta internă.

Cât privește comentariile președintelui Klaus Iohannis cum că declarațiile implicarea serviciilor în alegerile din PNL sunt niste „explicații senzaționale”, Orban a spus că „nu caut explicații senzaționale,am transmis un mesaj care cred că pentru un om care are cât de cât informații are noimă”.

Dacă președintele Iohannis a spus că „mai mult nu e”, Orban este rezervat: „m-aș bucura să fie așa”.

„Am avut motivele mele să dau acest semnal”, a spus șeful PNL.