Șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu la congres. Pîrvulescu este cercetat de DNA și plasat sub control judiciar începând din 22 iulie. Într-o postare pe Facebook Cîțu îi urează bune venit în „echipa câștigătoare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Începând de astăzi, fac parte din echipa premierului Florin Cîțu și îl susțin pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, pentru că eu, personal, îl cunosc de mulți ani, știu că este un om de cuvânt și știu că această echipă este cea câștigătoare.Teleorman are nevoie de susținere, iar programul premierului Cîțu este cel care se pliază perfect pe nevoile județului nostru.Cred cu tărie că această alegere este cea care ne va ajuta să ducem comunitatea noastră la un nivel superior, să schimbăm mentalitățile și cutumele care ne-au ținut pe loc atâția ani.

Sunt conștient că această alegere va da naștere multor speculații din partea celor care "nu cuvântă" decât atunci când interesul personal este afectat, însă vă promit că voi merge înainte, cu capul sus, lăsând timpul si faptele să demonstreze că adevărul nu poate fi învins de nimeni”, a scris Pîrvulescu pe Facebook.

„Bine ai venit in #EchipaCastigatoare, Eugen!”, i-a transmis la nici cinci minute Florin Cîțu, tot pe Facebook.

Pe 8 iulie, Pîrvulecu era anunțat ca susținător al lui Ludovic Orban de către Ionel Dancă, un apropiat al șefului PNL.

„Echipa câștigătoarea PNL Teleorman, condusă de Eugen Pirvulescu si de colegul si prietenul meu, Cristi Barbu, nu se schimbă și merge mai departe cu Ludovic Orban, actualul si viitorul presedinte al Partidului National Liberal”, scria Dancă pe Facebook la vremea respectivă.

Problemele lui Pîrvulescu cu DNA

DNA a anunțat pe 22 iulie, că Eugen Pîrvulescu, care este și senator, este plasat pentru 60 de zile sub control judiciar. În sarcina sa s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

De asemenea, Pîrvulescu le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

Liderul senatorilor PNL, pe 2 august: Mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril

Pe 2 august, liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, a declarat că există temerea că în cursa internă se implică și "anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică".

El a afirmat, la RFI, că președinții de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei.

"Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și... hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică", a susținut Guran, la RFI.

Întrebat dacă se referă la serviciile de informații, el a spus că "este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, trebuie probat".