Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă presupuse abuzuri comise de structuri de forţă din Republica Moldova asupra membrilor unei caravane AUR şi anunţă că luni va organiza un protest în faţa Ministerului de Interne de la Chişinău.

George Simion, AURFoto: Hotnews

AUR susține, într-un comunicat de presă, că sâmbătă, un echipaj de poliţie a întocmit un proces-verbal de contravenţie şoferului autocarului partidului, pentru staţionare neregulamentară, deși oprirea în acea zonă ar fi fost permisă. Şoferul a refuzat să semneze procesul-verbal, iar echipajul de poliţie ar fi apelat la doi martori care să consemneze refuzul şoferului de a semna documentul. Ulterior, martorii s-ar fi dovedit poliţişti sub acoperire.

"Este a doua zi la rând în care se încearcă intimidarea participanţilor la Caravana AUR, cu implicarea directă sau indirectă a poliţiei. Vineri, autocarul nostru a fost vandalizat la Vadul lui Vodă, în raionul Criuleni, de către un bărbat în stare de ebrietate, care i-a spart geamul cu o piatră. Poliţia nu a reacţionat în niciun fel. Iată cum poliţia politică a lui Dodon se străduieşte să persecute partidul AUR", a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor din Republica Moldova.

AUR anunță că luni la ora 9.00 va organiza un protest în faţa Ministerului de Interne de la Chişinău.

Partidul condus de George Simion s-a lansat şi la Chişinău, în 27 martie, și va candida la alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova pe 11 iulie.