PSD a cerut joi, la întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, eliminarea avizului de la Ministerul Fondurilor Europene pentru proiectele introduse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu susține că avizul complică aplicarea reformelor și proiectelor din PNRR pentru primării dar și pentru ministere.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am solicitat eliminarea ‘criteriului politic’ din ordonanța de urgență care reglementează Planul Național de Redresare și Reziliență (...) Mai exact, în recenta modificare adusă OUG-ului care setează PNRR a apărut avizul obligatoriu al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe toate proiectele din plan. Fără criterii, fără proceduri, fără transparență. În speță, o primărie sau un minister ar trebui să se roage de cei de la MIPE pentru un aviz pentru a începe reformele și proiectele. MIPE se transforma într-un super-minister iar partidul aflat la guvernare, în proprietarul PNRR. Nu este un atac la ministru, este doar una din zecile de propuneri coerente făcute ieri menite să ajute România pentru ca planul să nu fie respins de Comisie”, susține Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD susține că partidul său este de acord cu raportarea și informarea privind proiectele din PNRR, dar că acesta trebuie descentralizat. Victor Negrescu mai spune că Guvernul ar fi acceptat propunerea de eliminare a avizului.

Președintele PSD Marcel Ciolacu alături de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu și de reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor s-a întâlnit joi cu premierul Florin Cîțu, ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea și vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor pe tema PNRR.

​La întâlnirea dintre premierul Florin Cîțu și șeful PSD Marcel Ciolacu pe tema PNRR s-a lăsat cu critici și ironii, de ambele părți. Marcel Ciolacu a ieșit primul după discuții, acuzând faptul că discuția nu a fost aplicată, că nu a avut acces la detalii, dar și că PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară. Ulterior, premierul a ieșit la declarații, răspunzând cu ironie la criticile PSD.