VIDEO Deputații au dat undă verde pentru desființarea Secției Speciale / Superimunitatea pentru magistrați și procurori se menține / PSD contestă proiectul la Curtea Constituțională

de L.P.     HotNews.ro
Miercuri, 24 martie 2021, 10:08 Actualitate | Politic


plen Camera Deputaților
Foto: AGERPRES
Deputații au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). UDMR și USR s-au contrazis în plen pe tema propunerii și susținerii amendamentului care prevede o superimunitate a magistraților în timp ce PSD a cerut respingerea acestuia. La vot a rămas amendamentul care prevede că magistraţii pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM. Pentru Coaliție, desființarea SIIJ este o promisiune făcută alegătorilor dar, care vine la pachet cu un compromis.


UPDATE 12.40 PSD a anunțat în plen că va contesta proiectul la Curtea Constituțională

UPDATE 12.36 Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede desființarea Secției Speciale cu 171 de voturi pentru și 136 împotrivă. Proiectul de lege merge la Senat care este și forul decizional în acest caz.

UPDATE 11.17 Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale adoptat pe articole. Amendamentul privind superimunitatea magistraților rămâne.

UPDATE 11.15 Ludovic Orban:
 • Aş vrea să spun două lucruri - faptul că am fost achitat şi faptul că am fost achitat prin decizia a 8 judecători arată că există justiţie în România şi că există judecători care judecă în baza legii şi în baza faptelor prezentate. Nu vreau să fie folosită perioada foarte dificilă prin care am trecut în dezbaterea SIIJ. Am fost achitat înainte de înfiinţarea Secţiei speciale, ca atare independenţa justiţiei, capacitatea efectivă a instituţiilor din justiţie de a funcţiona în baza legii, în baza misiunii pe care o au depinde în cea mai mare măsură de ţinerea la distanţă a politicului de justiţie, de ţinerea la distanţă a altor structuri care de-a lungul timpului au încercat să influenţeze justiţia, de lăsarea mecanismelor constituţionale, legale şi profesionale din interiorul sistemului de justiţie să funcţioneze normal.
UPDATE 11.12 Stelian Ion:
 • Foarte pe scurt confundați lucrurile în mod grav și cred că în mod vădit ori e vorba despre neștiință de carte ori reavoință pentru că este obligatoriu să faci diferența între un aviz care este dat cu privire la o propunere legislativă și un aviz care este dat cu privire la numirea unor procurori de rang înalt. Și aici Coaliția și-a asumat și veți vedea în legile care urmează că procurorii de rang înalt vor fi propuși cu avizele secției de procurori din cadrul CSM
UPDATE 11.05 Alfred Simonis, PSD:
 • PSD nu susține acest demers. Dacă Secția nu funcționează perfect , atunci trebuie făcută perfectă
 • Dacă nu doriți acel amendament, supuneți-l votului plenului. Aveți curaj?
 • Stimați colegi, Comisia de la Veneția nu a vorbit despre desființarea SIIJ ci despre reorganizarea acesteia
 • Dacă doriţi o justiţie independentă, puteţi corecta modul în care funcţionează SIIJ, nu trebuie desfiinţată. Şi fac apel şi la domnul Orban, care a suferit în urma unui abuz săvârşit de un procuror. Vă amintiţi de 'Portocală' şi de modul cum paradea acesta oamenii care nu îi erau convenabili? De aceea s-a înfiinţat această secţie şi, dacă nu funcţionează perfect, haideţi să o facem perfectă. Fac apel de asemenea la UDMR, la USR - nu, la membrii Camerei de la PNL şi fac apel şi la grupul minorităţilor naţionale să asculte vocea oamenilor din justiţie, să lase o justiţie independentă, să nu pice în capcana presiunii pe care o fac USR şi alţii şi să rămânem în România cu garanţia că atunci când eşti suspect într-un dosar trebuie să existe elemente concrete că eşti suspect în acel dosar şi nu o comandă politică.
 • Nu subordonați politic justiția din România pentru că veți pății ce au pățit alții care au încercat asta
UPDATE 11.05 Violeta Alexandru, PNL:
 • Prin menţionarea mea, nu faceţi decât să aruncaţi cu noroi în toţi oamenii corecţi din această ţară, în toţi oamenii care muncesc de dimineaţă până noaptea, în toţi oameni care nu sunt şantajabili, în toţi oameni care încearcă să construiască ceva acolo unde dumneavoastră v-aţi bătut joc.
 • Cine îmi menţionează mie numele? Un PSD care a călcat justiţia în picioare, un PSD care a făcut tot ce e omeneşte posibil ca să-şi apere corupţii. Aveţi o listă întreagă de penali la care să vă uitaţi de dimineaţa până seara, înainte să daţi cu noroi într-un om care şi-a dedicat toată viaţa profesională muncii şi seriozităţii. Nu sunteţi în măsură să-mi menţionaţi numele.
 • Eram gata-gata să ieşim din Europa pe mâna voastră, pe mâna celor care ne-aţi făcut de râs peste tot în lume
UPDATE 10.56 Stelian Ion:
 • Ideea că acestă garanție propusă ar veni de la noi este una falsă și o resping din capul locului. Eu am fost cel care, sub semnătura mea am înlăturat acele garanții cerute de CSM. Stimați colegi din UDMR nu aș vrea să escaladăm discuțiile aici și să lăsați impresia că suferiți foarte mult față de acestă situație. Realitatea dragi colegi este că am avut de ales între mai multe rele. Între ideea de a transforma SIIJ-ul într-un alt SIIJ și de a avea garanțiile solicitate chiar de CS. Era o alegere de ordin politic.
 • Haideți să ne asumăm împreună o soluție. Aceasta este o soluție actuală pentru că va fi trimis săptămâna aceasta pachetul de legi referitoare la cele trei legi ale justiție către CSM
UPDATE 10.45 Laura Vicol, PSD:
 • Desființarea SIIJ este ceea ce USR și PNL visează noaptea, mâncă la prânz și seara. În realitate este vorba despre independența magistraților iar USR și PNL cred că independența magistraților și procurorilor se ia și se oferă prin politic și nu prin Constituție, prin legi
 • Statul de drept nu înseamnă că independența magistraților poate fi dată sau luată prin decizii politice
 • De ce? Pentru că urmează un nou șir de abuzuri. Doamna Violeta Alexandru am înțeles că sunteți prima pe lista acestor abuzuri care urmează să fie trase la răspundere. Nu vă interesează că magistrații se tem de abuzuri, presiuni. Nu este normal ca judecătorii și procurorii să stea cu dosarele în sertar ani de zile apoi să fie terfeliți în presă și apoi achitați de instanțele judecătorești.
UPDATE 11.10 Georgel Badiu, AUR:
 • Ne jucăm cu înfiinţarea şi desfiinţarea unor structuri. Vine unul la putere, o înfiinţează din nou, altul o desfiinţează din nou.
 • Totul se face la comandă, se votează după agenda celor la guvernare. Nu este normal.
 • Nu avem nevoie de alte 'portocale' prin DNA sau de alţi indivizi care comit abuzuri în funcţiile înalte în care au ajuns datorită nu ştiu căror matrapazlâcuri politice. Haideţi să facem în aşa fel să corectăm şi DNA. Dacă tot vrem să desfiinţăm SIIJ, nu am văzut nicio garanţie pentru magistraţi, nu am văzut pentru justiţie, nu am văzut eforturi pentru corectarea DNA. Ştiţi de ce? Pentru că DNA este folosită ca armă politică. Asta este problema
UPDATE 10.44 Csoma Botond, UDMR:
 • Desființarea SIIJ a fost intens speculat. Îmi pare rău pentru faptul că s-au exprimat neadevăruri în spațiul public cu privire la poziția UDMR. În decembrie am agreat în Coalișie și am spus că suntem de acord cu desființarea SIIJ. Amendamentul despre desființarea SIIJ nu a fost propus de UDMR, acest amendament a fost propus în cadrul discuțiilor de aici din Parlament, chiar de către ministrul Stelian Ion.
 • Noi am propus ca dosarele care au fost la SIIJ să meargă la Parchetul General, la direcția de urmărire penală și criminalistică. Și colegii liberalii au avut o propunere dar nu o să spun aici care.
 • Am acceptat amendamentul USR cu inimă grea, din două motive. Primul motiv: acele probleme semnalate în raportul Inspecţiei Judiciare şi aprobat de plenul CSM au existat în faza de urmărire penală, înaintea trimiterea rechizitoriului la instanţă. Al doilea motiv pentru care am acceptat cu inimă grea acest amendament a fost pentru că pot exista elemente de neconstituţionalitate, pentru că face o diferenţiere pe infracţiuni.
UPDATE 10.36 Ioan Cupşa,PNL:
 • PNL va vota pentru desfiinţarea SIIJ. Se întâmplă astăzi ca după patru ani să ne încununăm cu succes eforturile pe care le-am făcut. Nenumăratele dezbateri au dus într-un final la acest deznodământ. Observatorii externi au spus că nu trebuia înfiinţată această secţie, pentru că afectează independenţa sistemului judiciar
UPDATE 10.27 Stelian Ion, ministrul Justiției:
 • Guvernul susține varianta trimisă în Parlament, fără amendamente
 • Este o zi importantă pentru că în urmă cu trei ani de zile se depunea înființarea Secției Speciale. O mare eroare. Consider că este o mare rușine pentru justiția din România privind retroactiv
 • Avea ocazia acestă secție să demonstreze tuturor că ne-am înșelat când am criticat înființarea ei, nu s-a întâmplat lucrul acesta. Dincolo de câteva anchete targhetate în special pe magistrații curajoși care au criticat la momentul respectiv legile justiției sau care au îndrăznit să ia în piept justiția, nu avem niciun rezultat, dimpotrivă avem 6000 de dosare nesoluționate.
 • Ne dorim să avem o soluție legisltivă care să nu cadă nici într-o parte nici în alta, o soluție echilibrată. Pentru noi, Guvernul, soluția era cea trimisă către Parlament, fără alte prevederi speciale.
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat în urmă cu o zi că "obiectivul fundamental" este desființarea SIIJ și că se va menține amendamentul controversat. "CSM (...) este o instituţie care are abilitatea şi competenţele constituţionale să poată să ia decizi obiective în această privinţă", a declarat Orban.

PSD s-a opus dezbaterii proiectului de lege privind desființarea SIIJ și a anunțat că îl va contesta la Curtea Constituțională.

Reamintim că în interiorul Coaliției, UDMR a condiționat votul în Parlament pentru desființarea SIIJ.Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că și liberalii ar fi susținut aceaste modificări. Astfel, UDMR și-a asumat în Coaliție și a cerut ca magistraţii să fie trimiși în judecată doar cu avizul CSM iar dosarele care vizează magistrați acuzați de infracțiuni de corupție să fie instrumentate de DNA, indiferent de valoarea prejudiciului.

În acest context, Comisia Juridică din Camera Deputaților a adoptat în urmă cu o săptămână cu amendamente proiectul legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit nemulțumiți lucrările Comisiei juridice, învocând că "discuțiile sunt politizate".

De precizat este că UDMR nu și-a asumat modificările cerute iar la dezbaterile comisiei reprezentantul Minorităților a fost cel care depus amendamentele care modifică proiectul de lege inițiat de Guvern.

Astfel, conform modificărilor aduse proiectului în comisie, judecătorii și procurorii vor putea fi trimiși în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu ori a unei infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, în caz de infracțiune flagrantă, judecătorii și procurorii pot fi reținuți și supuși percheziției potrivit legii, Secția pentru judecători sau, după caz, Secția pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reținerea sau percheziția.”

Dosarele care vizează magistrați acuzați de infracțiuni de corupție vor fi instrumentate de DNA, indiferent de valoarea prejudiciului.

O parte dintre magistrați și procurori și-au exprimat dezacordul față de modificările aduse de deputații juriști.

Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție consideră avizul CSM pentru trimiterea în judecată a procurorilor și judecătorilor, așa cum au decis deputații juriști, „un privilegiu inadmisibil” și poate fi considerat „o garanţie a impunităţii magistraţilor”.
Camera Deputaților este primul for în dezbaterea proiectului, în acest caz, Senatul va adopta forma finală.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4655 vizualizari

 • -18 (26 voturi)    
  Huh (Miercuri, 24 martie 2021, 10:25)

  Mazeta [utilizator]

  Dacă imunitatea este rea, de ce ni se zice toată ziua la TV să ne creștem imunitatea?
  • +5 (13 voturi)    
   Justitia nu prea functioneaza (Miercuri, 24 martie 2021, 13:27)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Faptul ca Orban a fost achitat, in ciuda probelor zdrobitoare impotriva lui, dovedeste ca nu avem justitie, nu ca justitia functioneaza.
   Impotriva lui Orban era denuntul celui caruia i-a cerut mita, erau probe, erau inregistrari.
   Orban a beneficiat, la fel ca alti infractori, de faptul ca reprezentantii mafiei de la CCR si din parlament au mutilat legile justitiei, codurile penale, au obligat instantele sa ignore anumite probe.
   Orban si-a retras candidatura la primaria capitalei, nu pentru ca era corect, ci pentru ca stia ca nu are nicio sansa sa castige procesul.
   La fel s-a intamplat cu Hrebe. In fata probelor zdrobitoare, prezentate de procurori, el a recunoscut, pentru a primi o pedeapsa mai mica. Intre timp, mafia psd a schimbat legile justitiei iar Hrebe nu a mai recunoscut, probele obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii au fost eliminate si procesul de rejudeca de ani de zile.
   Cum sa spui ca avem justitie cand procesele lui Vanghelie, lui Oprescu, Sorinei Pintea, Elenei Udrea, in care exista flagrant, exista probe beton, treneaza de ani de zile ?
   Cum sa spui ca justitia functioneaza, cand mai toti marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara, sunt liberi, iar averile nu le-au fost integral confiscate ?
  • +6 (8 voturi)    
   In sfarsit, am scapat de Gestapo-ul magistratilor! (Miercuri, 24 martie 2021, 13:45)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ne-am pricopsit cu superimunitatea magistratilor acum. Ca sa scape doamna Alina Florea, sefa Sectiei Speciale care a facut jocul mafiotilor. Fiind in alianta, USRPLUS a facut un compromis fara de care aceasta lege n-ar fi trecut. Asta e, politica nu se schimba usor si nici actualii politicieni, cea mai mare parte niste mafioti, nu pot fi inlocuiti peste noapte. Guvernul a mai bifat o promisiune, asta conteaza!
   • -6 (10 voturi)    
    CSM (Miercuri, 24 martie 2021, 14:29)

    shurehand [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Era singura institutie unde sefi erau pusi de CSM, in restul institutiilor conducatorii sunt numiti de factorul politic
    • +3 (7 voturi)    
     CSM-ul se afla in mainile mafiei psd (Miercuri, 24 martie 2021, 16:09)

     Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui shurehand

     Dupa ce mafia psd si-a infiltrat oameni corupti, aflati in solda sa, in CSM, acest organism executa ordinele mafiei, prin Sectia de Judecatori si prin cele doua likele, care ar trebui sa reprezinte Societatea Civila, dar care sunt tot slugile mafiei psd.
    • +5 (5 voturi)    
     Care CSM? Asta e CSM? Poate mafia! (Miercuri, 24 martie 2021, 16:56)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui shurehand

     CSM nu mai are nicio legatura cu democratia, statul de drept si magistratura. E doar o alta institutie in mana mafiotilor din PSD, AUR si celelalte institutii bugetare.
  • +3 (3 voturi)    
   ca sa folosesc o analogie (Miercuri, 24 martie 2021, 14:30)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   la fel de cretina ca a ta (adica sa compar imunitatea magistratilor cu cea a corpului uman...

   la corpul uman prea multa imunitate NU e buna! se numeste boala autoimuna... de asemenea dupa un transplant se iau medicamente ca sa-ti scada imunitatea ca altfel iti belesti propriu organ...
 • +20 (20 voturi)    
  mda (Miercuri, 24 martie 2021, 10:49)

  liviu_ [utilizator]

  - nu pot sa nu remarc cum desfintarea SS e inlocuita cu un proiect aproape la fel de nociv (superimunitatea)

  - de asemenea nu pot sa nu remarc cum UDSM cu 6% are mai mult de spus in parlament decat 2 partide care fac impreuna vreo 45%.... democratia in romanica!
  • +6 (12 voturi)    
   Poate (Miercuri, 24 martie 2021, 13:00)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Poate daca patrioticu bobor rromânesc (verde) s-ar prezenta la vot, UDMR ar avea 3% și n-ar mai trebui să ne punem astfel de întrebări existențiale.

   La fel, dacă același bobor, mult iubitor de pungi de făină și sticle de ulei, nu ar vota infractori care să fie majoritari în parlament aceste întrebări "care ne chinuiește" nu își aveau rostul.

   Dar dacă mesele vrea .....
   • +1 (3 voturi)    
    total de acord... (Miercuri, 24 martie 2021, 14:28)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    dar asta nu o sa se schimba prea curand... din pacate :(
  • +3 (3 voturi)    
   E foarte posibil ca udmr sa fi cerut (Miercuri, 24 martie 2021, 18:55)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Superimunitatea in complicitate cu psd.
   USR a gresit destul de grav, nu trebuia sa fie de acord cu cererea udmr, eu in locul lor as fi amenintat cu ruperea coalitiei de guvernare pt. ca daca a cedat odata, precis vor veni si urmatoarele compromisuri, dar in primul rand, nu trebuiau negociate principii.
   SS practic nu a fost desfiintata, a fost doar rebranduita.
 • +9 (17 voturi)    
  huh (Miercuri, 24 martie 2021, 11:28)

  transpenibilus [utilizator]

  Ia sa vedem cum voteaza derbedeii parlamentari #ciumarosie (psd&udmr care au votat pentru infiintarea SS)?
  Si demagogii rusofili de la haur...
 • -13 (15 voturi)    
  SIIJ (Miercuri, 24 martie 2021, 13:39)

  jidanul [utilizator]

  Timpul ne va arata in curand ca desfiintarea SIIJ este o mare eroare. Chiar justitia din Romania are nevoie de SIIJ. Judecatorii si procurorii cinstiti din Romania au nevoie de SIIJ, pentru ca in acest fel judecatorii si procurorii santajabili si corupti ar fi fost, incet dar sigur, eliminati din sistem sau macar numarul lor ar fi fost drastic diminuat.
  • +6 (6 voturi)    
   ... (Miercuri, 24 martie 2021, 14:03)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Deocamdata timpul ne-a aratat deja ca SIIJ este un instrument prin care politicul controleaza justitia.
  • +5 (5 voturi)    
   ahahahaha (Miercuri, 24 martie 2021, 14:27)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   d c?
   nu au facut NIMIC de cand exista (peste 1 an).
   a mint... au facut: au retras niste recursuri si au facut dosar penal anumitor oameni incomozi pt psd... ce coincidenta!!!

   justitia ARE nevoie de un paznic... dar acel paznic NU trebuie sa fie dubordonat politic si NU trebuie sa aiba atributii de judecator desi ei sunt procurori!

   in schimb superimunitatea este intr-adevar o eroare!

   si eu vreau o justitie corecta... justitia romana este opusul unei justitii corecte... si chiar stiu cazuri in care judecatorii sunt mai mafioti decat mafia, DAR NU SS este solutia! dimpotriva, SS face EXACT contrariul!
  • +4 (6 voturi)    
   Nu sunt specialist (Miercuri, 24 martie 2021, 14:42)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Nu sunt jurist dar NU cred ca trebuie organisme speciale si nici legi speciale.
   Cred ca legea trebuie sa fie la fel pentru toti si magistratii trebuie sa se incadreze in legile ordinare: sa nu fie corupti, sa nu favorizeze infractorul, etc..

   Nu trebuie legi speciale pentru magistrati, pentru profesori, medici sau jurnalisti.
  • +5 (5 voturi)    
   hehe (Miercuri, 24 martie 2021, 14:47)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Tu esti, bre dragnia? Sau Toadertudorelul iexpertul in ievaluari??
  • +4 (6 voturi)    
   Este exact invers (Miercuri, 24 martie 2021, 16:19)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   Este exact invers.
   Sectia Speciala a fost infiintata tocmai pentru a-i hartui, pentru a-i sicana, pe procurorii si pe judecatorii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili, care i-au trimis in judecata si i-au condamnat pe infractorii din mafia psd.
   In acelasi timp, Sectia Speciala are si rolul de a-i acoperi e judecatorii corupti sau santajabili, care ii achita in ciuda probelor beton prezentate de procurori, pe infractorii din mafia psd, ii condamna cu suspendare, nu le confisca averile sau ii elibereaza anticipat, pe cei condamnati de judecatorii cinstiti si competenti.
 • +6 (6 voturi)    
  "PSD contestă proiectul la Curtea Constituțională" (Miercuri, 24 martie 2021, 14:24)

  liviu_ [utilizator]

  totul pentru coruptie!

  PSD efectiv nici nu mai ascunde ca vrea distrugerea tarii asteia (incepand cu justitia).

  CCR nu prea are cum sa dea dreptate PSD ... desi nu e prima data cand considera ca ce vrea stapanul putin este peste constitutie sau legea europeana...
 • -3 (7 voturi)    
  mare branza au facut .... (Miercuri, 24 martie 2021, 15:41)

  sile1 [utilizator]

  ....desteptii astia din coalitia PNL-USRPLUS-UDMR.

  Prin desfiintarea SIIJ dar pastrarea superimunitatii ( prin intermediul CSM ) n-au facut altceva decat sa schimbe o

  " Marie cu alta Marie dar cu aceeasi Palarie"

  Ce-as mai rade daca CCR o sa declare legea neconstitutionala ,partial sau in intregul ei !
 • 0 (0 voturi)    
  cecere degeaba e (Joi, 25 martie 2021, 1:37)

  ras-putin [utilizator]

  is curios daca propria coruptie ii mai mentine mult in functie.

  in momentul asta cecere este o organizatie mafiota care trebuie desfiintata, pur si simplu.

  si daca trebuie facut referendum pt asta cred ca ar avea mai mult succes decit cine sa fie presedinte.
 • 0 (0 voturi)    
  Basescu acum... (Joi, 25 martie 2021, 8:48)

  FortApache [utilizator]

  Rade cu ochiul usor plangand...

  Si-a vazut visul cu "ochiul" propriu :)
 • +1 (1 vot)    
  Legea va pica la CCR ! (Joi, 25 martie 2021, 9:23)

  Dilematic [utilizator]

  Potrivit art 126 din constitutie in Romania Justitia se realizeaza exclusiv prin instantele judecatoresti stabilite prin lege.

  CSM nu poate indeplini, constitutional, atributii de "incuviintare" a unor decizii ce potrivit legii de procedura penala revin parchetelor si instantelor judecatoresti.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by