Imaginea momentului în lupta pentru putere în PNL. Care sunt organizațiile care îl susțin acum pe Orban și pe cine poate conta Cîțu

de Luminița Pîrvu     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 martie 2021, 9:31 Actualitate | Politic


Rares Bogdan, Ludovic Orban, Robert Sighiartau
Foto: Facebook
Chiar dacă congresul PNL este stabilit la începutul toamnei, lupta pentru putere în PNL a început. Organizațiile fidele lui Ludovic Orban fac declarații publice pentru a anunța susținerea acestuia pentru un nou mandat de președinte ale PNL. De partea cealaltă, deși nu a anunțat clar că dorește șefia PNL, din postura de premier Florin Cîțu a pornit în campanie în țară unde semnează contracte și se întâlnește cu primarii partidului. În viața internă a partidului există în prezent trei facțiuni: oamenii fideli lui Orban, nemulțumiții de actuala conducere care s-ar regrupa în spatele lui Cîțu, dar și o a treia tabără care este nehotărâtă. Următoarele luni vor decide câștigătorul.

Ludovic Orban a anunțat public că își dorește un nou mandat pentru șefia PNL, iar de la începutul anului până în prezent 17 organizații PNL și-au declarat susținerea pentru acesta.

Deși congresul este programat abia la începutul toamnei, susținerea declarată de liderii de organizații este o strategie de intimidare a unui posibil contracandidat. Surse din interiorul partidului susțin că Ludovic Orban le-ar fi cerut organizațiilor să iasă public să-l susțină pentru a descuraja intenția lui Florin Cîțu de a atenta la fotoliul de președinte PNL.

"În prezent există cam 30 de organizații din cele 47 care îl susțin pe Ludovic Orban, dincolo de declarațiile oficiale alte 15 organizații s-ar uni să-l voteze pe Orban. De ce ? Pentru că premierul nu are o imagine bună în interiorul partidului. Cîțu este perceput în partid ca un filfizon arogant și nehotărât care nu răspunde la telefon și nu poate să-i controleze pe miniștrii USR, iar Orban speculează bine această percepție", au explicat sursele citate.

Oficial, 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Iași, Hunedoara, Caras Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj.

Dincolo de declarațiile oficiale există și organizații unde Orban și-a susținut oameni fideli sau a numit președinți interimari și care, bineînțeles, și-ar dori să obțină mandate pline. Și pe votul acestora contează liderul PNL: Sector 5 București, Sector 6 București, Dâmbovița, Slobozia, Ialomița, Brăila, Satu Mare, Neamț, Vâlcea, Timiș (11 organizații).

De partea cealaltă, premierul Florin Cîțu testează terenul pentru o posibilă candidatură și merge în teritoriu pentru a lua pulsul organizațiilor și evident și susținerea acestuia (Vrancea, Craiova - unde inaugurează și semnează reabilitarea unor clădiri).

Întrebat în repetate rânduri de presă dacă dorește să candideze pentru funcția de președinte al PNL, Cîțu a spus că este prea devreme pentru o discuţie în acest sens, fără a nega însă această posibilitate.

„Cu siguranță voi candida la o funcție în PNL. (La ce poate să mai candideze un vicepreședinte?) La prim-vicepreședinte, de exemplu. Voi candida la o funcție la vârful PNL, pentru că experiența pe care am acumulat-o poate ajuta PNL să se dezvolte și să facă față provocărilor politice în următorii ani. Am o relație foarte bună de colaborare cu Ludovic Orban, discutăm pe proiecte de legi, pe tot ce avem, nu sunt niciun fel de probleme. Am lucrat foarte bine și în guvernul precedent”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu la B1 TV.

Chiar dacă imaginea lui Cîțu nu este una grozavă în interiorul PNL, sursele citate susțin că din postura de premier, Cîțu are atuuri importante în mânecă: numirile pe funcții în agenții, la nivel local, dar și banii care îi direcționează către teritoriu.

"Șansa lui Cîțu este să performeze în următoarele luni iar dacă mandatul lui de premier este unul de succes are șanse reale să ridice pretenții pentru funcția de președinte PNL. Poate coagula nemulțumirile liderilor din Transilvania și Muntenia. Orban știe că este contestat și mai știe că în câteva luni poate pierde susținerea liderilor din teritoriu cea de care se bucură acum", au explicat sursele HotNews.ro.

Organizațiile care nu și-au exprimat public susținerea față de Ludovic Orban sunt: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța (în total 11 organizații)

Printre liderii nemulțumiți de actualul președinte și care ar putea să-și arate susținerea pe viitor pentru Florin Cîțu are putea fi Emil Boc, Ilie Bolojan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu, Florin Roman, Dan Vîlceanu, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.

Un rol important în bătălia internă din PNL îl are și președintele Klaus Iohannis. Opțiunea președintelui va înclina considerabil balanța pentru candidatul la fotoliul PNL.

Reamintim că lupta pentru putere în PNL a fost lansată din ianuarie prin atacurile publice lansate de prim vicepreședintele Rares Bogdan și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău la adresa lui Ludovic Orban.
O parte dintre liderii partidului au fost nemulțumiți de modul în care s-au derulat negocierile privind formarea Guvernului Coaliției.

Astfel cei nemulțumiți de Orban au încercat să strângă rândurile și să găsească un succesor pentru șefia PNL iar Florin Cîțu, din postura de premier s-a conturat ca "varianta salvatoare".

Organizațiile care și-au anunțat public susținerea pentru Ludovic Orban:
 • Biroul Politic al PNL Sector 4 a votat susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat în funcţia de președinte al Partidului Național Liberal, la viitorul congres.
  "Alături de președintele Ludovic Orban, Partidul Național Liberal a devenit partidul câștigător în toate bătăliile politice electorale:
  1. PNL a câştigat alegerile europarlamentare din mai 2019.
  2. În noiembrie 2019, liberalii au preluat guvernarea, reușind să trimită acasă guvernul PSD Dăncilă, cu 1 an înainte de termenul stabilit pentru alegeri.
  3. Au urmat apoi alegerile prezidențiale, câștigate detașat de candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.
  4. Alegerile locale din 2020 au adus o victorie remarcabilă pentru PNL. Județe care de 30 de ani erau ”roșii" au acum o administrație liberală.
  5. Alegerile parlamentare ne-au permis să blocăm revenirea PSD la guvernare și să formăm guvernul de coaliție care să lupte pentru dezvoltarea României (18 martie )
 • Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis, cu unanimitate de voturi, să susţină la viitorul congres al Partidului Naţional Liberal candidatura lui Ludovic Orban pentru un nou mandat funcţia de președinte al partidului. "Este o alegere asumată pe care am luat-o din respect pentru ieşeni, care au votat programul nostru de guvernare şi viziunea liberală pe care le-am construit şi împreună cu Ludovic Orban. În timpul cât a fost prim-ministru, Guvernul României şi-a îndreptat pentru prima dată atenţia către judeţul Iaşi şi către întreaga Moldovă. Niciodată Iaşiul nu a mai fost vizitat atât de des de un premier ca pe durata mandatului domnului Orban, niciodată nu a existat un interes mai mare asupra proiectelor Moldovei ca în timpul în care domnia sa a fost în fruntea Guvernului", a declarat preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, potrivit Agerpres. (13 martie)
 • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este susţinut de liberalii din judeţul Hunedoara pentru un nou mandat în fruntea aceste formaţiuni politice, decizia fiind luată în unanimitate de către Biroului Politic al PNL Hunedoara. „Preşedintele Ludovic Orban este preşedintele care, în decursul celor patru ani în care a condus Partidul Naţional Liberal, a câştigat mai multe rânduri de alegeri. Împreună cu preşedintele Ludovic Orban am reuşit să preluăm guvernarea României – e adevărat, într-un an extrem de dificil, dar iată că l-am trecut cu bine – şi România se găseşte astăzi într-o situaţie economică echilibrată, se află azi în plină campanie de vaccinare (împotriva COVID-19 n.r.) şi oarecum protejată de riscurile pandemice”, a spus deputatul PNL. (13 martie)
 • Organizaţia PNL Sector 1 a decis să îi acorde sprijinul preşedintelui partidului Ludovic Orban pentru un nou mandat, la următoarele alegeri care vor avea loc la Congresul formaţiunii. Biroul Politic al PNL S1 a decis prin vot deschis şi în unanimitate, acordarea sprijinului lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, la următoarele alegeri din cadrul Congresului PNL. "Suntem mândri că preşedintele PNL este membru la Sectorul 1, i-am fost alaturi în fiecare campanie, în fiecare provocare pe care a avut-o în ultimii ani şi l-am sustinut în toate demersurile, de la moţiunea de cenzura care a trimis PSD în istorie, la guvernarea complicata cu un parlament ostil şi în vremuri de criză, până la alegerile şi negocierile deloc simple. Îi vom fi alături în continuare, în toate provocările ce urmează”, arată o postare pe pagina de Facebook a filialei PNL Sector 1. (12 martie)
 • Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin și-a anunțat susținerea la următorul congres a candidaturii președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru un nou mandat în această funcție, potrivit Mediafax. (12 martie)
 • Filiala PNL Maramureș susţine un nou mandat de preşedinte al partidului pentru Ludovic Orban. Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal Maramureş a votat, în şedinţa de vineri, 5 martie, decizia de susţinere a candidaturii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. "Decizia a fost argumentată cu rezultatele electorale foarte bune ale partidului obţinute în mandatul lui Ludovic Orban şi cu gestionarea crizei COVID-19, cea mai dificilă perioadă prin care a trecut România în ultimii 30 de ani", subliniază PNL Maramureş.(6 martie)
 • Biroul Politic Judeţean Vrancea al PNL a decis în unanimitate, susţinerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, a anunţat formaţiunea politică. "Preşedintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a supus dezbaterii acest subiect în cadrul şedinţei BPJ, iar liberalii vrânceni au votat cu toată încrederea ca filiala să fie alături de Ludovic Orban în demersul pentru câştigarea unui nou mandat. Înaintea alegerilor anterioare, PNL Vrancea a fost prima filială liberală din România care şi-a anunţat susţinerea pentru actualul şi viitorul preşedinte, aşa că ne menţinem pe aceeaşi linie de seriozitate şi încredere pe care am adoptat-o şi până acum", se arată într-un comunicat al PNL Vrancea.(5 martie)
 • BPJ al PNL Călărași a adoptat rezoluția de susținere a lui Ludovic Orban, în funcția de președinte al partidului. "Filiala Călărași a fost și este o susținătoare a demersurilor conducerii Partidului Național Liberal, a președintelui Ludovic Orban, pentru gestionarea cu responsabilitate a situației grea cu care România, la fel ca întreaga omenire, se confruntă de aproape un an de zile. Guvernul Ludovic Orban a impus măsuri sociale și economice pentru combaterea și limitarea efectelor pandemiei, reușind în același timp să creeze premisele pentru stabilitatea necesară revenirii și recuperării din criza creată de COVID 19", transmite organizația potrivit Agerpres. (15 februarie 2021)

 • Biroul Politic al Filialei PNL Sector 3 salută decizia preşedintelui Ludovic Orban de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului şi îi va acorda tot sprijinul pentru a câştiga cursa internă, arată un comunicat de presă al organizaţiei. "Preşedintele Ludovic Orban a preluat partidul în iunie 2017, la 1 an după eşecul politic din 2016. După numai doi ani de la preluarea mandatului, Ludovic Orban a reuşit să facă din PNL partidul câştigător în toate bătăliile politice electorale: europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Din opoziţie, PNL a câştigat alegerile europarlamentare din mai 2019. Apoi, în noiembrie 2019, liberalii au preluat guvernarea, reuşind să trimită acasă guvernul PSD Dăncilă, cu 1 an înainte de termenul stabilit pentru alegeri. Prin acest pas, PNL şi Guvernul Orban au limitat tragedia produsă de pandemie, prin alocarea de resurse către sistemul medical şi au menţinut economia pe linia de plutire, prin măsuri de susţinere iar, mai apoi, de relansare. Au urmat apoi alegerile prezidenţiale, câştigate detaşat de candidatul PNL, Klaus Iohannis. Alegerile locale au adus o victorie remarcabilă pentru PNL. Judeţe care respectau de 30 de ani ”tradiţia” de a fi „roşii” au acum majoritate liberală”, arată filiala PNL Sector 3, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.(7 februarie)

 • PNL Ilfov, prin vocea președintelui Hubert Petru Ștefan Thuma, îl susține în continuare pe Ludovic Orban la șefia partidului. Thuma: ”O echipă politică matură trebuie să-și dovedească permanent puterea în fața momentelor tensionate. Trebuie să valorifice fiecare șansă de a deveni mai unită și mai puternică. Ultimii ani au marcat câteva reușite mari pentru Partidul Național Liberal, avându-l pe Ludovic Orban la conducere: câștigarea alegerilor europarlamentare, -câștigarea alegerilor prezidențiale, impunerea celui mai mare număr de primari, președinți de consilii județene și consilieri (locali și județeni), în urma alegerilor locale, formarea unei majorități parlamentare și a unei coaliții pentru o guvernare stabilă, asumarea funcțiilor de prim-ministru și de președinte al Camerei Deputaților (29 ianuarie)

 • PNL Argeş a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie pentru susţinerea lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii, cât şi a Biroului Permanent Naţional, în actuala sa componenţă. „Această rezoluţie se bazează pe performanţele indiscutabile ale lui Ludovic Orban, atât ca premier al României, cât şi ca lider liberal”, precizează reprezentanţii filialei liberale. (26 ianuarie)

 • Biroul Politic Judeţean al PNL Mureş a adoptat cu unanimitate de voturi rezoluţia de susţinere a preşedintelui formaţiunii, Ludovic Orban, şi a întregului Birou Politic Naţional. "Ludovic Orban este Prim-ministrul care, în cea mai neagră şi tensionată perioadă din istoria postdecembristă a României, şi-a asumat responsabilitatea de a guverna o ţară care se confruntă cu o pandemie inimaginabilă, ce a pus la grea încercare atât populaţia, cât şi mediul de afaceri, reuşind împreună cu echipa sa performanţe remarcabile, atât în domeniul sănătăţii, cât şi economic”, a arătat Cristian Chirteş, într-un comunicat transmis Agerpres. (22 ianuarie)

 • PNL Bistrița-Năsăud își exprimă susținerea față de Ludovic Orban. BPJ a adoptat o rezoluție in acest sens, "Recunoaștem rezultatul alegerilor de la Congresul PNL din iunie 2017, iar asemenea rezultate nu pot fi schimbate decât tot în urma unui congres. În consecință, îl susținem pe președintele partidului, dl. Ludovic Orban. Totodată, le recomandăm tuturor colegilor noștri să discute problemele de natură internă doar în forurile statutare”, este textul rezoluției, potrivit unui comunicat semnat de președintele organizației județene, Ioan Turc. (21 ianuarie)

 • Filiala PNL Teleorman rămâne aproape de Ludovic Orban. „Ludovic Orban este președintele ales de Congres, care a preluat, în 2017 un PNL aflat în opoziție și l-a dus, în 2020, după o muncă incredibilă, înlăturând obstacol după obstacol, la guvernare, asigurându-i un mandat de 4 ani în care să-și consolideze poziția și să arate, prin aceeași eleganță și maturitate din ultimii 4 ani, că este partidul care poate onora încrederea pe care i-au dat-o românii în decembrie 2020. (19 ianuarie)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13700 vizualizari

 • -5 (17 voturi)    
  Câtu e marioneta lui Johannis (Sâmbătă, 20 martie 2021, 10:07)

  xolv [utilizator]

  Bolojan sau Boc ar trebui sa faca pasul in fata pentru sefia partidului
  • +11 (17 voturi)    
   Bolojan ar fi foarte bun (Sâmbătă, 20 martie 2021, 10:41)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Sa dea afara 50% din bugetari.
   • +3 (7 voturi)    
    Cu Orban PNL nu mai intra in Parlament! (Sâmbătă, 20 martie 2021, 16:04)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Cu Citu, PNL mai are o sansa sa se curete de mafiotii din preajma lui Orban. Orban nu mai este o optiune. Citu poate face reforma, Orban doar sa continue linia partidului de pana acum, adica linia uselista.
  • -8 (12 voturi)    
   La cate greseli (Sâmbătă, 20 martie 2021, 11:11)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   a facut deja Citu,Orban are cale deschisa pentru sefia partidului.Chiar nu credeam ca actualul PM poate sa-si dea in petic atat de repede si de atatea ori.
  • -3 (3 voturi)    
   Si Johanis este martioneta cui? (Sâmbătă, 20 martie 2021, 18:17)

   mike123 [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Asta-i intrebarea!
 • +2 (16 voturi)    
  Orban, stirea zilei... (Sâmbătă, 20 martie 2021, 11:01)

  FortApache [utilizator]

  De ce Facebook-erii prozeliti prefera Orbanul in detrimentul puscariasului Dragnea!?!?!

  Amandoi au taiat frunza in politica la greu, au fost presedinti, ministri si aproape premieri ( orban a fost aproape premier, sa n-o mai dam dupa tufis aiurea), presedinti de camere in parlament , amandoi au vile pe balti, unul la Belina , altul Dobroesti-lac Pantelimon...se intelege ....provincial de Cluj scapatat in Capitala :)))
  (Poate are noroc " in viata" si in 2-3 ani se muta direct in Bordei...)

  Nici unul dintre ei nu poate trai din venitul familiei declarat la ANAF (alta asemanare)!

  Diferente: unul este in puscarie ca a furat banii de la copiii orfani din Alexandria iar altul a "scapat" de puscarie pe motiv ca inregistrarile cand cerea mita nu au fost legale...:))))

  Rog HotNews sa ia act de caracterul real al celor scrise si de subiectul articolului. Multumesc.
  • +2 (8 voturi)    
   Spui aiureli (Sâmbătă, 20 martie 2021, 14:24)

   Ionut F. [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   Mie chiar nu mi se pare corupt Orban...ok...ca a bagat dubiosi in PNL, pe unii i-a facut chiar ministri sau i-a sustinut la primariile unor orase importante, aici n-am ce sa-ti zic.

   Dar eu zic sa te uiti cat de mare e PNL-ul si sa-mi explici ce fel de lider ar trebui sa vina care sa fie si reformator (ca Citu), sustinut in teritoriu (ca sa nu zboare imediat) si cel putin oarecum competent? Orban este de departe cel mai bun compromis in asemenea conditii.

   Pe langa asta, politicile lui Orban sunt mai indreptate catre dezvoltare, si n-a atacat multimationalele si ce altceva ne-a scos din mizeria din anii 90. Nici macar justitia n-a atacat-o desi ar fi avut de ce (a fost trimis in judecata cum ai zis si tu).

   Daca tu esti din ala care crede ca oricine care a fost mai mult de 5 ani in politica a furat e clar ca nu pot sa-ti mai schimb parerea..
   • -1 (5 voturi)    
    Nu ma pricep la politica (Sâmbătă, 20 martie 2021, 17:53)

    FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Ionut F.

    Insa eu nu cred ca PNL "sta" in Orban sau Citu, cum nu cred ca PSD sta in Ciolacu sau statea in Dragnea sau mai ales Dancila :)))

    Eu stiu ca aceste partide sunt conduse de oameni potenti atat pe parte de epoleti cat si pe parte financiara (una fara alta nu merge), oameni care nu apar la vedere, folosesc solutii de compromis (aceste marionete), scopul este drenarea bugetului tarii cat se poate de mult catre buzunarele proprii.

    In Ro exista oameni care nu sunt la vedere si oricand sparg topurile Forbes...sunt multi miliardari in euro care depasesc suma atribuita de Forbes lui Tiriac.

    Cam asta e treaba.
  • +7 (9 voturi)    
   Chiar am cautat, de curiozitate (Sâmbătă, 20 martie 2021, 14:41)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   Casa lui Orban arata cam asha: (e aia cu ghereta la poarta): https://casepractice.ro/vila-lui-ludovic-orban-cel-mai-sarac-premier-al-romaniei/

   Casa lui Dragnea, doar aia din Alexandria, arata cam asha: http://stiri.magazinuldecase.ro/iata-cum-arata-palatul-lui-liviu-dragnea-peste-7-000-de-metri-patrati-o-piscina-de-lux-si-teren-de-tenis-cu-nocturna-2/
   Asta ca sa nu mai mentionam hotelul ala din Mamaia cre cica se numeste "vila lui Dragnea", sau alte chestii: https://www.wall-street.ro/articol/Politic/236259/primele-imagini-imobilul-mentionat-in-teleormanleaks-vecinii-o-numesc-vila-lui-dragnea.html#gref

   Acu, nu ca as fi mare fan Orban, care tot un politruc e, mi se pare totalmente ridicol sa pui semnul egal intre cei doi ca avere.
   Ca sa nu mai mentionez ca Orban, in momentul in care a fost cercetat penal, si-a dat demisia din toate functiile, a renuntat la candidatura la Bucuresti, si a disparut pana cand a fost declarat nevinovat de justitie. Pe cand Dragnea a dat foc la tara efectiv doar ca sa scape de justitie.
   • -3 (5 voturi)    
    Mai nene... (Sâmbătă, 20 martie 2021, 17:42)

    FortApache [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Am spus...daca are "noroc in viata" (mai pica un parandarat ceva...direct in mijlocul Parcului Bordei se muta...langa Vila Lac sau in ea direct).

    Dragnea a ciugulit mai mult timp decat Orban...a avut timp mai mult la dispozitie :))) Orban se ocupa des cu bautura si probabil ca nu mai are timp de facut alte case si alte averi.

    Faza cu Orban si "justitia" ...sa ne spuna ce ghiul a pupat de a fost scapat de puscarie cand pe inregistrari cerea "foloase necuvenite" afaceristului respectiv si celebrul "sut in fund".. (Bani platiti mascat pentru publicitate in campania de la PMB)

    Cum naiba de am ajuns sa ne bucuram in Ro de unul ca ciordeste mai putin decat altul!?!?!?!
    • +3 (3 voturi)    
     n-am zis ca ma bucur (Duminică, 21 martie 2021, 1:35)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

     Si Orban tot din categoria politrucilor face parte, am zis si mai sus. Doar ca e in mod cert mai putin nociv ca Dragnea. Si tot timpul, intre Dragnea si Orban, l-as alege pe Orban. Asta nu inseamna ca intre Orban si Bolojan / Boc nu as vota varianta cealalta, sau ca intre PNL si USR nu am votat USR.

     In politica daca nu iesi la vot si nu votezi raul cel mai mic, ajunge la guvernare raul al mare, si am vazut in 2017-2019 cam cum arata el.
 • +4 (14 voturi)    
  Johanis e tartorul in pnl. (Sâmbătă, 20 martie 2021, 11:35)

  mihaipricop [utilizator]

  bolojan si boc n-au nici o sansa sa preia partidul, johanis are nevoie de yesmen ca orban si catu.
 • +2 (10 voturi)    
  Sincer (Sâmbătă, 20 martie 2021, 13:30)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  Nu mai am incredere in pnl. Nu-mi place nici configuratia guvernului, cu exceptia celei de la sanatate. De acum incolo cartea mea de identitatea va ramane curata pe verso. M-am lamurit cu politica. E vorba de bani si putere. Alti actori aceeasi piesa.
  Pa!
  • +7 (11 voturi)    
   bun asha (Sâmbătă, 20 martie 2021, 14:54)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   Iar daca suficienti vor face ca tine, in 2024 vom experimenta inca 4 ani cu urmatorul Dragnea (daca nu tot ala), distrugand statul, cat mai e din el. Urmatorul Codrin Stefanescu ne va explica ce sicum, un alt Ciordache va da alta ordonanta 13, etc, etc.

   Zicea cineva ca alegerile politice nu-s precum casatoria, ci precum mersul cu autobuzul. Cand vrei sa calatoresti cu autobuzul, nu-l astepti pe ala care sa te duca fix unde doresti tu, pentru ca s-ar putea ca ala sa nu vina niciodata. Il alegi pe cel care vine intr-un timp rezonabil si te poate duce cat mai aproape de destinatie.

   Asa si cu alegerile... stai acasa, si accepti sa fii condus de reprezentantii asistatilor sociali si a bugetarilor.
   • +4 (6 voturi)    
    Deja mă plictisește argumentul (Sâmbătă, 20 martie 2021, 19:05)

    doar_un_mesaj [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    "în timp ce stați acasă votează asistații sociali".
    România oricum e locuibilă doar de "pensionarii speciali", asistații sociali, alienații mental, corupți și de cei care au prins rădăcini în afaceri prin '90. Ceialalți pleacă sau au facut-o deja.
    • +1 (5 voturi)    
     bun, aia plecati sunt plecati (Duminică, 21 martie 2021, 1:37)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

     Desi si aia pot vota de afara. Dar cine n-a plecat si are de ales intre Dragnea si guvernul asta, ar face bine sa mearga la vot.

     Dar din pacate se vede ca multi n-au invatat nimic din experienta 2007-2019.
 • -4 (8 voturi)    
  pt. tzara (Sâmbătă, 20 martie 2021, 16:04)

  nash pandelica [utilizator]

  ori/ori, sau lose/lose. sau, ca la cucucuieti, tot un ...
  • +1 (5 voturi)    
   hehe (Sâmbătă, 20 martie 2021, 16:11)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Cont de postac #rus reactivat
   Lihneala in faza terminala la cremlin
 • -2 (8 voturi)    
  e suficient (Sâmbătă, 20 martie 2021, 16:40)

  nahir [utilizator]

  să-l vezi pe păcăliciul de Rareș lângă Șică, ca să-l votezi pe Cîțu.
 • +3 (3 voturi)    
  Parca au fost alegerile in toamna (Duminică, 21 martie 2021, 12:34)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Si ca de obicei, pnl a luat la procente sub psd, de ce ? Pai eu ca optiuni personale degeaba sunt Liberal daca amandoua partide au politici si aplica masuri de stanga.
  N-am votat cu niciunul dintre aceste partide, asa ca intreb, cum ai putea alege intre doi presedinti de stanga care candideaza la presedentia pnl ?
  Sa va reamintesc de declaratia tovarasei ministru al muncii de saptamana trecuta in care plangea de grija bugetarilor pe care nu-i vrea concediati ? Cred ca ca toa'su ciolacu e mandru de ea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by