Senatul ar putea vota inițiativa de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”
Cele două acte normative sunt înscrise pe proiectul ordinii de zi a Senatului, urmând ar fi votate şi dezbătute sub rezerva depunerii rapoartelor.
Comisia juridică a acordat, marţi, raport de respingere la cererea de reexaminare a preşedintelui Iohannis pentru legea care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.
Vicepreşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scântei, a explicat că şedinţa, desfăşurată online, a fost convocată neregulamentar de Şerban Nicolae, care nu mai este membru PSD şi nu mai poate deţine funcţia de preşedinte al Comisiei, scrie Agerpres.
Potrivit Iuliei Scântei, funcţia revine PSD în conformitate cu algoritmul politic. Scântei a precizat că, după ce au participat la începutul şedinţei, parlamentarii PNL, USR, UDMR şi PMP au explicat că desfăşurarea întâlnirii este neregulamentară şi au părăsit şedinţa. La lucrările Comisiei au rămas Şerban Nicolae, Robert Cazanciuc, Carmen Dan, Liviu-Tit Brăiloiu, Florian Bodog şi Radu Preda.
Comisia de constituţionalitate a acordat, marţi, raport favorabil pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei ''Fără penali în funcţii publice', dar Comisia juridică, co-raportoare pentru acest proiect, nu s-a pronunţat încă.
Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie - Dreptul de a fi ales - cu un nou text, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 14 iulie, propunerea legislativă, iar Senatul este for decizional.
Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, trebuie validat referendumul organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat. Liderul grupului USR, Radu Mihail, a pledat, marţi, într-o conferinţă de presă, pentru dezbaterea şi votarea, miercuri, în plenul Senatului, chiar şi fără raport, a iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice", considerând că o cutumă care impune necesitatea raportului nu poate împiedica propunerea legislativă să treacă de Senat, astfel încât referendumul să fie organizat pe 6 decembrie, concomitent cu alegerile parlamentare.

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Cand
Mai putini, adica 300 sunt mai eficienti
Apoi
Absenteismul in Parlament are imunitate si insumeaza peste 70 % ( conform statisticilor din ziua votarii legilor )
PS. Ai sa vezi ca o sa te evite de acum incolo si o sa zica si la altii sa se fereasca de tine ! :))
Ce sa fac daca oamenii ma provoaca la dialog ? )))
Uite, tu, nu ai nici o teama, scriem si dezbatem idei char daca uneori la Birna nu incapem )))
Stalin primeste de la Beria cartea 12 scaune a lui Ilf si Petrov si dupa ce o citeste vine Beria l-a el si-l intreaba :
"Iosif Visarionovici, ii execut, da ?"
La care Stalin : Nuuu, nicidecum...A fost buna ! Da-le 20 de ani " !
PS. Deci, daca tot si-au calcat pe inima si au fost de acord de ochii lumii cu initierea Referendumului (altfel ar fi picat prost in fata opiniei publice), partidul penal care este PSD, condus de "reformatorul" sau presedinte zis Marcelica Ciolanu, va lupta din rasputeri ca plebiscitul popular sa nu intruneasca cvorumul. Pt asta consultarea populara trebuie sa se tina in mijlocul iernii, daca se poate in cea mai friguroasa zi !
Cu “degetul la nas” ai idee la care grefier sa trimit “proba” pentru Dosarul Petrov ?
De la minutul 45
https://www.youtube.com/watch?v=SUGsqma8kbU
Vorbim de proba audio video fara implicarea Cuiva, este proba audio video cu Material ul Piratului