PD-L va initia o motiune de cenzura pentru ca guvernul nu a anulat taxa auto. Documentul intitulat "Tariceanu, da banii inapoi" va fi finalizat marti la ora 13.00, a anuntat Emil Boc.

Acesta a precizat ca PD-L dispune de o suta de semnaturi si se asteapta ca PSD si PRM care au sustinut motiunea simpla pe tema taxei auto sa semneze si motiunea de cenzura.

"Noi suntem onesti si constienti, avem doar 100 de semnaturi si 100 de voturi. Impreuna cu celelalte formatiuni care au votat impotriva taxei de prima inmatriculare putem adopta motiunea de cenzura iar Guvernul Tariceanu sa plece si taxa de prima inmatriculare sa fie abrogata, iar banii romanilor sa fie returnati", a spus liderul democrat-liberalilor.

PSD nu sustine motiunea de cenzura. PNL o califica drept "populista"

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a declarat pentru HotNews.ro: "Nu ne-au dat-o nici spre lectura nici spre evaluare, deci n-o semnam".

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca nu este surprins de anuntul PD-L privind motiunea de cenzura pe taxa de prima inmatriculare, demers pe care il considera populist.

"Nu ma mira, nu vrea decat sa convinga ca face politica populista. Lucrul asta ii va costa la un moment dat", a declarat Tariceanu, care a precizat ca Executivul tine cont de recomandarile din motiunea simpla a PD-L pe taxa de prima inmatriculare, adoptata de Camera Deputatilor.

Saptamana trecuta motiunea simpla PD-L "Anulati taxa de prima inmatriculare" a fost adoptata la Camera Deputatilor. 158 de deputati dintre cei 265 prezenti au votat in favoarea motiunii simple. In afara parlamentarilor PD-L, si PSD si PRM anuntasera, de asemenea, ca vor vota in favoarea motiunii. In ciuda faptului ca a fost adoptata de deputati, iar scopul motiunii este anularea taxei auto si restituirea banilor celor care au platit aceasta taxa, motiunea nu are urmari juridice.

Potrivit deciziei Curtii Constitutionale nr 148 din 21 februarie 2007 o motiune simpla " nu poate sa stabileasca si obligatia Guvernului sau a membrilor sai de a lua anumite masuri concrete, considerate de parlamentari ca fiind necesare".