Orban, atac deschis la CCR: Nu se mai poate, trebuie schimbați politrucii / Decizia privind data alegerilor e o inepție. De ce? Că dă ordine Iordache către Dorneanu?

de C.D.     HotNews.ro
Joi, 15 octombrie 2020, 21:47 Actualitate | Politic


Ludovic Orban
Foto: Guvern
​Ludovic Orban a acuzat, joi, Curtea Constituțională că adoptă multe decizii care sunt contrare intereselor fundamentale ale României, susținând că "trebuie schimbați politrucii" din CCR. Premierul a calificat drept "abracadabrantă și o încălcare flagrantă a Constituției" decizia CCR privind legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

"Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, o încălcare flagrantă a Constituției de organismul care trebuie să fie garantul Constituției. Trebuie schimbat ceva. Nu se mai poate. Trebuie schimbați politrucii", a spus Orban. El a precizat că nu poate înțelege decizia Curții Constituționale, care este, din punctul său de vedere, o inepție.

Potrivit lui Orban, Guvernul a atacat legea prin care o majoritate parlamentară își arogă dreptul de a stabili data alegerilor, în condițiile în care parlamentarii nu răspund pentru votul lor sau opiniile politice.

"Ce se întâmplă dacă o majoritate nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind data alegerilor? Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul. Noi am atacat și Curtea se pronunță pe valabilitatea Hotărârii de Guvern, o asemenea inepție nu am văzut în viața mea. De ce? Că dă ordine Iordache către Dorneanu?", a mai spus el.

Parlamentul are deplina competenţă de a stabili data alegerilor printr-o lege ordinară sau organică, după caz, în funcţie de decizia politică de a organiza alegeri în interiorul mandatului Camerelor sau în termenul de 3 luni consecutiv expirării acestuia, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituțională a respins contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul au depus o sesizare asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016. Pe 17 august, şeful statului a sesizat CCR, solicitând să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său.

CCR a respins însă această sesizare în 29 septembrie.

„Având în vedere cele expuse, rezultă că Parlamentul are deplina competenţă de a stabili data alegerilor printr-o lege ordinară sau organică, după caz, în funcţie de decizia politică de a organiza alegeri în interiorul mandatului Camerelor sau în termenul de 3 luni consecutiv expirării acestuia. În lipsa unei legi de stabilire a datei alegerilor parlamentare, acestea pot avea loc doar în interiorul duratei mandatului de 4 ani al Camerelor, alegerile organizându-se la termen, pe când, în condiţiile unei asemenea legi, se pot organiza alegeri parlamentare atât la termen, cât şi peste termen, decizia politică în acest sens aparţinând în exclusivitate Parlamentului”, se arată în motivarea CCR care a fost publicată vineri.

De notat că judecătorul Daniel Morar a formulat o opinie separată, în care afirmă că „sesizările formulate de Președintele României și de Guvern trebuiau admise” astfel încât să se constate „neconstituționalitatea dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016”.

Potrivit motivației CCR, „dacă Parlamentul apreciază că există incertitudini cu privire la organizarea alegerilor în cadrul acestui termen (de 4 ani) datorată situaţiei din ţară, are obligaţia constituţională de a retrage, în mod temporar, competenţa acordată Guvernului, asumându-şi astfel şi decizia politică de a organiza alegerile după expirarea mandatului, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din ţară”.

„Rezultă că asumarea voinţei politice de a organiza alegeri peste termen – după expirarea duratei mandatului Parlamentului – nu poate fi realizată de Guvern, ci numai de Parlament. Decizia politică de organizare a alegerilor parlamentare după expirarea duratei mandatului Camerelor, cu consecinţa prelungirii de drept a mandatului acestora, ţine în mod intrinsec de rolul Parlamentului prevăzut de art.61 alin.(1) din Constituţie, Guvernul reţinând, în speţă, doar competenţele sale pur administrative referitoare la organizarea executării legilor [şi anume aspectele referitoare la organizarea propriu-zisă a alegerilor, cu referire, spre exemplu, la stabilirea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale]. Numai autoritatea reprezentativă care exercită suveranitatea naţională poate decide o asemenea măsură, pentru că decizia stabilirii datei alegerilor peste termen se află în legătură directă cu suveranitatea naţională”, argumentează judecătorii CCR.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22002 vizualizari

 • +70 (132 voturi)    
  Are dreptate (Joi, 15 octombrie 2020, 21:51)

  Akylas [utilizator]

  Jos ciuma rosie, cancerul Romaniei cu metastaze (una dintre ele fiind CCR...) !!!
  • -38 (94 voturi)    
   Cineva s-a obisnuit sa dicteze (Joi, 15 octombrie 2020, 22:48)

   luciannn [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   De vreo 9 luni cineva s-a obisnuit sa dea ordine la 20 de milioane la romani si toti sa-l asculte neconditionat, iar acum pentru ca un grup au alta parere si nu se pleaca doleantelor primului ministru, ei trebuie schimbati...

   Avem un nou dictator sau mi se pare?

   Parca aveam stat de drept, separarea puterlior in stat...

   Acum ordinele nu mai sunt mascate sub pretextul sigurantei sanitare, binelui populatiei, etc, ci pur si simplu judecatorii trebuie sa respecte dictatele de la guvern...

   Interesant...
   • -26 (62 voturi)    
    Este sinistru (Vineri, 16 octombrie 2020, 0:52)

    cripop88 [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

    sa incerci sa conduci o tara prin ordonante de guvern. Cand PSD-ul facea asta stiam sa ne revoltam, acum se s-a schimbat? CCR nu ar mai trebui folosita ca for decizional, nu asta e datoria ei. Este treaba parlamentului sa legifereze, iar cei din PNL nu au decat sa mai castige si ei din cand in cand alegerile parlamentare. Nu o sa stau acum sa ma prefac ca PSD nu a ajuns in pozitia de a manji toate institutiile statului doar pentru ca a existat ceva ce s-a numit USL.
    • -3 (15 voturi)    
     În 2024 prezidențiale-parlamentare cădeau simultan (Vineri, 16 octombrie 2020, 2:02)

     Argon [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

     In 2024 prezidentialele si parlamentarele cadeau simultan. Dacă se amana parlamentarele din 2020 în 2021 vom avea prezidentiale în 2024 și parlamentare în 2025.
    • +14 (24 voturi)    
     Cand doi se bat, Romania pierde.. (Vineri, 16 octombrie 2020, 2:37)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

     Conform art 115 din Constitutia Romaniei, un guvern nu poate emite ordonante decat in baza unei legi speciale de abilitare, votata in Parlament. Guvernul apeleaza astfel la ordonante de urgenta pentru a acoperi un vid legislativ lasat de Parlament, cu acordul Parlamentului.
     • +2 (20 voturi)    
      România nu a avut niciodată vid legislativ (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:23)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      oricâte povești v-a băgat în cap presa.
      Chiar dacă nu au existat legi speciale, au existat articole din coduri sau din legi generale care au reglementat situațiile apărute în ultimul an.
      • +3 (9 voturi)    
       Niciodata?.. (Vineri, 16 octombrie 2020, 12:51)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui hsl

       15 -17 mai 2020. Vid legislativ. Toata lumea astepta de la guvern sa puna la punct legea pentru starea de alerta. Pentru "doctorii" din parlament, care abia stiu sa scrie si sa citeasca, nu fusese o prioritate.
       • -4 (6 voturi)    
        Ce problemă de legislație a fost atunci? (Vineri, 16 octombrie 2020, 14:19)

        hsl [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Ce problemă aveau guvernanții cu Legea 95/2006? Nu puteau reține în spitale - în mod abuziv, așa cum ne arată astăzi însuși ministrul - persoanele sănătoase sau ce alt motiv crezi tu că îi oprea să se folosească de legea respectivă și de Codul penal?
    • -2 (12 voturi)    
     Mai grav: prin hotărâri (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:20)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

     care nu au putere de lege dar care legiferează și se atacă în contencios (adică nu trec printr-un control parlamentar).
    • -3 (13 voturi)    
     Sinistra (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:34)

     Jar [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

     este doar prostia vostra.Uitati-va la Maria Britanie cum jongleaza guvernul cu data alegerilor.
    • +10 (20 voturi)    
     curios, (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:36)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

     câtă vreme era dragnea la putere, postacii pesedaci nu erau deranjați de frecvența OUG.
   • -1 (7 voturi)    
    ti se pare...! (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:23)

    vizirul [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

    mai ai si alte "pareri" inepte?
   • +9 (19 voturi)    
    Așa e (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:33)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui luciannn

    cineva s-a obișnuit să dicteze și acel cineva este psd-ul
    Nu există nicio legătură între ceea ce scris la art. 61 alin. (1) din Constituție și stabilirea datei alegerilor parlamentare.
    Exista deja în Constituție prevederea prin care dacă alegerile parlamentare nu au loc până la sfârșitul mandatului parlamentarilor, acestea sunt obligatoriu a fi făcute în termen de 3 luni de la expirarea mandatului, în speță este art. 63 alin (2).
    CCR = sluga psd.
  • +12 (54 voturi)    
   Arafat raporteaza 4000 de cazuri tot pt PSD (Joi, 15 octombrie 2020, 23:04)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Akylas

   cui foloseste sa fie raportate recorduri la ATI, recorduri de teste si imbolnaviri?

   PSD! pt ca induce ideea ca trebuie amanate alegerile.

   multi romani nu pricep MIZA acestor alegeri, urmeaza schimbarea Constitutiei fara ca PSD sa poata interveni daca alefgerile au loc in Decembrie
   • +3 (13 voturi)    
    Modificarea constituției este o marotă (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:25)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    pentru că una din obligații este schimbarea în parlament unicameral (reducerea nr de parlamentari se poate face și prin lege - de aceea CCR trebuia să invalideze orice scrutin de după 2007) or niciun partid nu vrea acest lucru.
    • -1 (3 voturi)    
     zxzxzxz (Vineri, 16 octombrie 2020, 18:46)

     solar [utilizator] i-a raspuns lui hsl

     NU E ADEVĂRAT !! Singurul partid care a vrut, vrea si va lupta pentru asta este PMP . Băsescu a cerut acest lucru o dată cu REFERENDUMUL PT CARE AU VOTAT MAJORITATEA ! (parlament unicameral cu 300 de deputați )
     • +1 (1 vot)    
      Nu am văzut PMP, cerând CCR să anuleze alegeri (Vineri, 16 octombrie 2020, 20:25)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui solar

      deci și pe ei îi doare-n cot.
      • 0 (0 voturi)    
       zxzxzxz (Luni, 19 octombrie 2020, 19:54)

       solar [utilizator] i-a raspuns lui hsl

       asta nici nu vei vedea (,cred eu). dar vei vedea cererea adresată întregului parlament de a se relua dezbaterea legii propuse in urma referendumului ( unicameralul cu 300 de deputați ) tomac și pmp a si anunțat această intenție ! johannis insistă pt. alegeri la 6 decembrie.
       stie el de ce , ff bine ! nu prea cred că va reuși ,datorită pandemiei ! după martie 2021 peisajul politic internațional va arăta complect altul ! peste 1 săptămînă - 25 octombrie ) are loc executarea ”ultimatumului poporului ” în belarus greva generală națională . punct crucial al relațiilor est- vest ! deci : ai ocazia să meditezi serios la ... tot ce se întîmplă !!
   • +3 (11 voturi)    
    ce vor (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:39)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    face pesedacii dacă în Martie 2021 vor fi tot 4000 de cazuri în fiecare zi. Dă aprobare candidatul psd la Parlament, Rafila, să fie alegeri?
   • +1 (7 voturi)    
    vorbesti prostii, stimabile ! (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:48)

    Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    acuzele neintemeiate, de falsificare din motive politice ale datelor evolutiei pandemiei nu servesc nimanui !
   • +3 (5 voturi)    
    Cifre din pix (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:20)

    Stefannel [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    O sa fie jale cand o persoana va avea guwernul meu, parlamentul meu, justitia mea. Va fi democratie 100%.
    Apoi vor fi si alegerile mele, numaratoarea mea.
 • -58 (118 voturi)    
  aoleu (Joi, 15 octombrie 2020, 21:54)

  cucuveauamov [utilizator]

  un politruc ataca justitia! ne vedem la girafa!
  • +22 (46 voturi)    
   hehe (Joi, 15 octombrie 2020, 23:02)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Aoleo, v-a bagat girafa in Piata Rosie?
   #NUscapati
  • +1 (9 voturi)    
   despre (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:25)

   vizirul [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ce justitie vorbesti?
 • -62 (108 voturi)    
  ccr ciuma rosie (Joi, 15 octombrie 2020, 21:55)

  maiorulmura [utilizator]

  domnule ludovic orban, atacul imund fata de doamnele livia stanciu si simina tanasescu, care v-au dat cu mopul peste bot, este inacceptabil. demisia!
 • -48 (70 voturi)    
  ccr = psd (Joi, 15 octombrie 2020, 21:57)

  maiorulmura [utilizator]

  pentru momentul de inspiratie si intelepciune, domnului daniel morar ar trebui sa ii fie iertate momentele de derapaj in favoarea penalilor si sa fie reevaluat in sensul aprecierii meritelor deosebite intru infaptuirea statului de drept.
 • -45 (79 voturi)    
  Trebuie schimbați politrucii! (Joi, 15 octombrie 2020, 21:59)

  Mazeta [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=kjm_VbHKIjU
 • +42 (74 voturi)    
  outsourcing (Joi, 15 octombrie 2020, 22:03)

  nicoR [utilizator]

  as propune un outsourcing de CCR catre alte cercuri de personalitati de drept constitutional din alte tari, platiti cu translator cu tot
  - CCR actuala e un cancer
 • +46 (78 voturi)    
  În programul de guvernare al PNL/USR+... (Joi, 15 octombrie 2020, 22:03)

  Kwisatz Haderach [utilizator]

  ... va trebui neapărat să fie inclusă o propunere de reformare din temelii a acestei Curți politizate și perimate
 • -21 (51 voturi)    
  sa inteleg (Vineri, 16 octombrie 2020, 0:15)

  Je__ [utilizator]

  ca nu va lasa CCR sa stati cu botnitze sub canapele?

  desfiintati-o in aplauze tefeliste! va mai agatati in detalii?
 • -18 (54 voturi)    
  Nu prea inteleg (Vineri, 16 octombrie 2020, 0:45)

  cripop88 [utilizator]

  ce treaba are guvernul sa decida data alegerilor. Mai ales unul fara majoritate in parlament. Adica ei sunt fix niste unii nealesi de nimeni in acest moment, dar tocmai ei vor sa decida. Sa mai castige alegeri din cand in cand, nu sa ajunga la putere prin scheme peste scheme. Observatia lui Orban "Ce se întâmplă dacă o majoritate nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind data alegerilor? Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul." mi se pare ridicola. Si daca un guvern ar fi sustinut de un parlament, ne putem intreba care este interesul guvernului sa nu-si prelungeasca mandatul? Doar pentru ca-s PNL-isti nu inseamna ca ar trebui sa le dam un cec in alb.
  • -9 (25 voturi)    
   relax (Vineri, 16 octombrie 2020, 1:51)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   PNL e mort de 3 ani, acum ne conduce PDL, cel mai toxic partid din istoria Romaniei
  • +1 (13 voturi)    
   da, nu intelegi (Vineri, 16 octombrie 2020, 1:54)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   Guvernul nu poate sa faca alegerile dupa expirarea mandatului parlamentului. Deci discutia nu are sens.

   Parlamentul in schimb, dupa hotararea CC, poate face o lege prin care sa le amane si dupa expirare. Scrie foarte clar in articol, citand din decizia CC:

   "În lipsa unei legi de stabilire a datei alegerilor parlamentare, acestea pot avea loc doar în interiorul duratei mandatului de 4 ani al Camerelor, alegerile organizându-se la termen, pe când, în condiţiile unei asemenea legi, se pot organiza alegeri parlamentare atât la termen, cât şi peste termen, decizia politică în acest sens aparţinând în exclusivitate Parlamentului"
   • +2 (8 voturi)    
    Ai înțeles greșit (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:30)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Parlamentul poate adopta o lege în care stabilește data alegerilor doar în timpul mandatului (60 de zile înainte de a expira intervalul de 4 ani); dacă nu o adoptă, alegerile au loc la termen (adică în decembrie), dacă o adoptă, data alegerilor poate fi la maxim 3 luni după expirarea mandatelor (care se prelungesc automat până atunci cu limitările stabilite de constituție).
   • -1 (3 voturi)    
    nu pot (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:42)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    încalcă art 63 alin (2) din Constituție.
  • +21 (31 voturi)    
   Iti explic eu (Vineri, 16 octombrie 2020, 2:44)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui cripop88

   Alegerile sunt efectiv organizate de guvern. Cine decide data?.. Constitutia Romaniei, care spune clar cat dureaza mandatul - fix 4 ani.

   Ce treaba are PSD sa o lungeasca, stiind ca la expirarea mandatului de 4 ani, Parlamentul isi pierde puterea de legiferare? Practic, va exista o perioada in care o institutie esentiala a statului roman va functiona cu frana de mana trasa - iarna 2020/2021. Iarna, cand toti specialistii spun ca riscul este mai mare in contextul pandemiei. Cine stie ce decizii vor fi necesare in acea perioada? Cine poate prezice ca totul va fi bine?
   Pentru calcule electorale meschine, PSD saboteaza Romania. Ca de obicei...
   • -2 (8 voturi)    
    În România totul se decide de popor prin Parlament (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:33)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Aceeași Constituție stabilește condițiile de prelungire a mandatelor - decizie luată tot de Parlament, nu de un partid - și limitele de legiferare în cele maxim 3 luni (poate legifera bine-mersi doar că nu în toate domeniile).
    • +3 (9 voturi)    
     Totul se decide de popor (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:53)

     nick24 [utilizator] i-a raspuns lui hsl

     și prin REFERENDUM!
     În special ăla pt 300 parlamentari!
     Nu observi că parlamentul nu reprezintă poporul.
     De ce?
     Pt că cei puși pe liste nu reprezintă poporul, sunt din clasa afaceriștilor cu statul și păpușarii lor. Candidații pot fi și condamnați și corupți - curățirea parlamentului NU se dorește, că altfel s-ar fi fâcut o lege.

     USR încearcă să schimbe profilul parlamentarului, dar din nefericire sunt infiltrați pt a se demonstra că sunt și ei aceeași mizerie.
     • +2 (2 voturi)    
      Cine „nu se dorește”? (Vineri, 16 octombrie 2020, 13:08)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui nick24

      Eu doresc, de aceea am avut tot timpul grijă pe cine votez și n-am participat atunci când candidații au fost diferiți de ceea ce îmi doream eu (de exemplu la ultimele prezidențiale, când am avut de ales între o analfabetă și un individ cu apucături absolutiste - pe care le-am și văzut puse în practică din plin anul acesta).

      Te referi la USR - partidul care nu a fost de acord să renumere voturile, USR - partidul care ignoră alegerile interne de stabilire a candidaților, USR - partidul care girează ieșirile comunistoide ale unor reprezentați de-ai săi?
      Am votat acel partid la ep, însă reprezentanți săi s-au încăpățânat să-mi demonstreze că am făcut un prostie, or eu am obiceiul să nu greșesc în același fel de două ori.
 • +23 (29 voturi)    
  Alo...alo ..CCR-ul (Vineri, 16 octombrie 2020, 5:40)

  hamangiul [utilizator]

  Da cu pensiile speciale ce se aude...Spidi Gonzales cand e vorba de interesul PSD-ului si viteza melcului turbat cand e vorba de impozitarea pensiilor speciale....curat constitutional coane Fanica...
  • -1 (7 voturi)    
   orice ar face Gvernul, (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:12)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui hamangiul

   se opune CCR; (mai toti beneficiaza de pensii speciale...)
 • +3 (7 voturi)    
  Constitutia Romaniei (Vineri, 16 octombrie 2020, 7:47)

  hepcallvasile1278490666411 [utilizator]

  Art.1
  In Romania ,respectarea Constitutiei , a suprematiei ei si a legilor este obligatorie.
  Titlul III Autoritatile Publice
  Sectiunea I Parlamentul
  - Durata mandatului
  1) Camera Deputatilor si Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani ,care se prelungeste de drept in stare de mobilizare ,de razboi ,de asediu sau de urgenta ,pana la incetarea acestora.
  2) Alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat se desfasoara in cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului
  3) Mandatul Camerelor se prelungeste pana la intrunirea legala a noului Parlament.In aceasta perioada nu pot fi revizuite Constitutia si nu pot fi adoptate , modificate sau abrogate legi organice.
  Titlul V
  Art.147
  Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei .De la data publicarii deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.
  Titlul VII Revizuirea Constitutiei
  Art.150
  1) Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei , la propunerea Guvernului , de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau la senatorilor precum si de cel putin 500 000 de cetateni cu drept de vot.
  2) Cetacenii care initiaza revizuirea trebuie sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii,iar in fiecare din aceste jidete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 20 000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative
  3) Constitutia nu poate fi revizuita pe durata Starii de asediu sau a Starii de urgenta si nici in timp de razboi.
 • +2 (10 voturi)    
  degeaba (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:01)

  sareta [utilizator]

  Geaba supararea bre nea Orban.Faci ciocu mic cand este vorba de vointa poporului,Atat timp cat va---ti pe ea rezultatele vor fi aceleasi :debandada.Daca in parlament ramaneau doar 300 de indivizi alta era situatia si cu CCR .
 • -1 (11 voturi)    
  hmmm, (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:12)

  mongolul [utilizator]

  asta se cheama dictatura; majoritatea parlamentara are puterea totala, prin intermediul CCR. De mult trebuia schimbat CCR...
  Nu mai pomenim de faptul ca Parlamentul este nelegal (neaplicarea referendumului prinvind 300 de alesi intr-o singura Camera, validat de CCR) si ca daca isi prelungesc mandatele, nu au voie (conform Constitutiei) sa legifereze ceva. Nimic! Atunci, de ce stau? Cred ca se va eroda popularitatea PNL? Pica para malaiata in gura lu' .... Sa nu fie exact viceversa...
 • 0 (10 voturi)    
  Comunistii din vechea garda (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:30)

  John M. [utilizator]

  care ne-au mancat ficatii ani de zile acum pleaca din politica sa-si rumege in liniste pensiile nesimtite si nemeritate, dar tot mai lasa de samanta niste neispraviti sa saboteze democratia europeana in Romania, cap de lista Dorneanu, urmat de Firea, si mai nou, Ciolacu, un taran incult care a pasit in arena cu stangul, crezand ca parlamentul conduce tara, nu guvernul.
 • -2 (8 voturi)    
  Unde e popcornul? (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:33)

  idealogul [utilizator]

  Domnul Orban are dreptate.
  De ce Iordache ii da ordine lui Dorneanu?
  Numai Orban si Iohanis au dreptul sa ii dea ordine lui Dorneanu.
  Ce nu intelegeti este ca imbatat de victoria in alegerile locale Orban incepe incet in cet sa se schimbe din Ludovic al XIV in Ivan cel Groaznic.
  Aservirea politica a CCR-ului de catre PNL e doar inceputul.
  Distractia de-abia incepe.
 • +2 (10 voturi)    
  Câini latră CCR trece, (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:36)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Aceasta caracatita ni poate fi decapitată decat print-o mare reformă a administrației centrale

  Se desființează unele instituții.
  Se înființează alte structuri

  Dar aici se desființează CCR din cauza cheltuielilor bugetare, ineficiente si se creează o sectie in cadrul Înaltei Curți de Casatie si Justitie.
  Sau intrebam poporul prin referendum.

  Scăpam de Dorneanu si lacheii pzd.
 • +5 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:47)

  [anonim]

 • -4 (10 voturi)    
  SINGURUL LUCRU (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:54)

  jidanul [utilizator]

  Un singur lucru rezolva situatia asta in Romania, demisia acestui guvern, care si-a dovedit limitele si nu mai are credibilitate. Atata au stiut, atata au putut, cea ce e cu mult prea putin fata de cea ce romanii si Romania are nevoie. Nu pandemia de Covid este problema, ci acest guvern este problema. Iohannis nu are "mana" buna sa aleaga guverne. Guvernul tehnoratat Ciolos a fost un dezastru, guvernele Orban sunt o catastrofa si atat guvernul Ciolos, cat si guvernele L. Orban, sunt cu mult mai slabe decat guvernele Basescu-Boc care au fost o calamitate pentru romani si Romania. Cand o echipa nu joaca bine trebuie schimbat managerul echipei, antrenorul si staff-ul echipei, asta este.
 • 0 (8 voturi)    
  Ce as mai rade (Vineri, 16 octombrie 2020, 8:57)

  Ephemeris [utilizator]

  daca Iohannis ar avea sange sa lea dea astora "nucleara", adica sa tina legea asta cretina nepromulgata pana la 6 decembrie. Sper sa aiba, desi nu cred. Sa le vad apoi meclele lui Ciolacu si ale postacilor lui de pe forumuri, care acum se pregatesc sa deschida sampaniile.
  Ce-or sa faca? Or sa il suspende? Ia sa pofteasca, ca nu mai prind nici 10% la alegeri. Ar fi win win pt PNL.
  Sau varianta 2, sa ii lase pe ei sa guverneze peste iarna si sa dea 40% la pensii cum au vrut.
  Nici varianta 3 nu e rea deloc, sa se retraga din Parlament si sa-i lase pe astia sa se faca de kko
 • -2 (8 voturi)    
  nu foloseste nimanui aceasta ciorovaiala publica (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:05)

  Dilematic [utilizator]

  ca la usa cortului, intre premier si ccr, - dimpotriva, ne face de rasul lumii.
  stapaniti-va nervii si incetati !
  asumandu-va guvernarea in conditiile date, cu un parlament majoritar ostil si cu o curte constitutionala aservita, v-ati asumat implicit tratamentul de care aveti parte acum, in prag de alegeri.
  pastrati-va cumpatul si demnitatea, domnule premier.
 • +2 (6 voturi)    
  Opinii personale (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:09)

  hepcallvasile1278490666411 [utilizator]

  -Daca pana in prezent a existat cutuma ca data alegerilor parlamentare sa fie stabilita de Guvern , se va proceda la fel si de aceasta data , decizia Curtii Constitutionale are putere pentru viitor.
  -Presedintele tarii , membrii Guvernului , membri Parlamentului , membrii Curti Constitutionale se afla in aceste functii de buna voie , nu au fost fortati sa accepte aceste functii , ei preiau atributiile functiei dupa depunerea unui juramant , indeplinrea cu rea credinta a sarcinilor specifice funtiei trebuie sa atraga raspunderea penala.
  Daca activitatatea Rusiei este definita ca amenintare la securitata nationala ,participarea la instructaje pe teritoriul acestei tari a judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de la Curtea Constitutionala ,membrii ai guvernului sau parlamentari,fara un mandat expres si explicit emis de autoritatile statului roman , indiferent daca tema "instructajului " este cresterea viermilor de matase , noutati in manipularea genetica a microorganismelor , originea extra teresta a omuletilor verzi ce actioneaza in Ucraina sau corelarea jurist prudentei din Romania cu cea din Rusia , reprezinta incalcari grave ale obligatiilor asumate prin juramant.Activitatea unor case de avocatura sau alte entitati private in teritoriu inamic fac obiectul cercetarii de catre organele specializate ale statului ( prin activitatea lor aceste entitati reprezinta un potential pericol la securitatea tarii ).
  Datorita specificului si importantei activitatii pe care o au persoale care indeplinesc asemenea functii,sunt supuse unor privatiuni ce le afecteaza anumite libertati, in compensatie ele se bucura de beneficii materiale pe care alte categorii sociale nu le au.Este inadmisibil ca acesti bugetari sa-si stabileasca singuri forma si valoarea beneficiilor materiale specifice functiei pe care o ocupa.Exercitarea cu rea credinta a atributiilor de serviciu trebuie sa atraga raspundere penala si pierderea beneficiilor materiale specifice.
 • +3 (9 voturi)    
  CCR (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:21)

  Iaca [utilizator]

  Inchizitia moderna e constitutionala ?
  ABISAL !
 • -2 (8 voturi)    
  inepție (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:26)

  COLOSALUL [utilizator]

  Un lipsit de elementarele maniere prim-ministru?Poate în Coreia lui pumăsa.
 • 0 (6 voturi)    
  CCR si PNL sau ccr și psd? (Vineri, 16 octombrie 2020, 9:27)

  muvis [utilizator]

  Când au lăsat DNA fără Kovesi ați tăcut din gură.
  Și președintele.

  Acum, sub aparența unei opoziții la PSD, măcelăriți statul de drept, doar ca intr-un mod mai subtil decât Dragnea și compania- vedeți Dna blocat din 2017, secție specială și Adina Florea mângâiată pe cap de PNL, primari din PNL propusi direct din poziția de condamnat sau inculpat penal (ca să fie clar la ce ne așteptăm în următorii 4 ani de la PNL), incompetenți in executiv si la vârful.institutiilor.
 • +4 (6 voturi)    
  Fara Constitutie si Parlament (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:21)

  Stefannel [utilizator]

  Din cate se pare, Constitutia Romaniei, Curtea Constitutionala si Parlamentul dauneaza grav democratiei.
  Trebuiesc inlocuite de Constitutia Mea, Curtea Mea, Parlamentul Meu.
 • +3 (7 voturi)    
  lasa sica (Vineri, 16 octombrie 2020, 11:57)

  costelo999 [utilizator]

  cind erai in opozitie trimiteai intr-una la ccr si ccr ti le si mai aproba din cind in cind, acu ca ccr iti da peste bot cu prostiile voastre penelisto-pedeliste nu mai e bun, o dai la intors ca la ploiesti, lasa sa vezi cum e la guvernare, nu numai in opozitie, guvernare ati vrut guvernare aveti, pina la alegeri ca dupa o sa dispareti in istorie, daca nu umblati la sacul cu voturi ca la sect 1
 • -1 (3 voturi)    
  :)) (Vineri, 16 octombrie 2020, 13:57)

  Gabr [utilizator]

  cum tu nu respecti CCR asa nici eu nu respect recomandarile si aberatiile specialistiilor...
 • -1 (5 voturi)    
  Bulă sau Gâgă? (Vineri, 16 octombrie 2020, 14:25)

  mirce [utilizator]

  Orbane iarăşi ai tras .....
 • 0 (2 voturi)    
  Orban (Vineri, 16 octombrie 2020, 18:47)

  Ibit [utilizator]

  Nu a pus doua paie cruce in 30 de ani .
  A ajuns primul ministrul LUI , si acum vorbeste din carti , adica din ce i se dicteaza de la Cotroceni .
  De ce nu le critica pe Livia Stanciu si pe Simina Tanasescu , numite de Iohannis pentru ca - una i-a albit in dosarul de incompatibilitate de iar alta s-a dus trimisa de Iohannis la CCR sa intervina in interesul lui .
  Astea doua doamne , nu sunt POLITRUCE PNL ?
 • +1 (1 vot)    
  Pe langa (Vineri, 16 octombrie 2020, 19:26)

  Ibit [utilizator]

  Guvernul MEU , Parlamentul MEU , serviciile MELE Iohannis vrea si CCR-ul LUI .
  Nu este normal ca ex-somerul sa-l sustina ?
  Ne asteapta dictatura ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by