Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu critică dur decizia Guvernului Orban de a retrage de la publicare ordonanța privind amânarea ratelor. Ciolacu spune că "firmele românești au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situația și mai grea".

Marcel CiolacuFoto: Facebook/ Marcel Ciolacu

"Retragerea de la publicare a ordonanței privind amânarea ratelor: o nouă dovadă de prostie și haos în care acest Guvern aruncă românii și firmele românești!

Toată lumea a așteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme și rapide. De aceea au fost învestiți de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce și mai mult prin hotărârile adoptate! Românii și firmele românești au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situația și mai grea.

Nimeni nu mai are nici răbdare și nici timp de a sta după bâlbele și prostiile Guvernului!", a postat președintele PSD pe pagina sa de socializare.

Marcel Ciolacu anunță că Parlamentul va adopta în această săptămână proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără dobândă la dobândă și fără penalități".

Odonanța privind suspendarea plății ratelor pe o perioadă de până la 9 luni a fost retrasă, luni, de la publicarea în Monitorul Oficial. Secretarul general al Guvernului Antoanel Tănase a spus că Guvernul a primit mai multe semnale din partea clienților băncilor, persoane fizice și juridice și că se va ține cont de observațiile acestora.