Senatorul independent Ioan Talpes a fost preocupat in sedinta de plen de miercuri sa-si repare ceasul de mana cu un briceag. Cum in sala nu erau prea multi colegi, iar legile dezbatatute nu au starnit intersul demnitarului, acesta si-a gasit o preocupare mai putin obisnuita: repararea ceasului de mana. Talpes a scos tacticos briceagul din buzunar si a inceput sa mestereasca. Dupa cateva minute de incercari esuate, Talpes nemultumit a renuntat si, ca sa se consoleze, si-a scos din geanta de parlamentar micul dejun – o banana.

Ca sa nu atraga atentia jurnalistilor de la loje, Talpes a palmat briceagul si, tacticos, a taiat o felie de banana. Intrebat la finalul sedintei de catre ziaristi despre activitatea desfasurata, Talpes a refuzat sa comenteze.

Potrivit regulilor de securitate, in cladirea Parlamentului nu este permis accesul cu arme albe sau orice gen de obiecte care ar periclita siguranta demnitarilor. Teoretic, la punctele de filtru anagajatii SPP fac perchizitii amanuntite pentru a impiedica astfel de situatii.