Cel puțin 55 de elefanți au murit de foame în Parcul Național Hwange din Zimbabwe în ultimele două luni pe fondul unei secete severe, care a redus masiv nivelul culturilor, potrivit Mediafax care citează BBC.

Parada ElefantilorFoto: Agerpres

"Situația este cruntă. Elefanții mor de foame și aceasta este o mare problemă", a declarat purtătorul de cuvânt al Zimparks, Tinashe Farawo.

Seceta a redus masiv nivelul culturilor din Zimbabwe.

Potrivit ultimelor informaţii, o treime din populație are nevoie de ajutor alimentar ţara confruntându-se cu o gravă criză economică.

În luna august, un raport al Programului Alimentar Mondial arăta că două milioane de persoane riscă să moară de foame în țară.

Parcul poate gestiona aproximativ 15.000 de elefanți, dar are în prezent peste 50.000.

Zimparks - care nu primește finanțare guvernamentală - a încercat să sape puțuri de apă, dar lipsesc banii pentru a continua, a adăugat Farawo.

Trupurile lor au fost depistate la găuri de apă goale - cel puțin 55 de elefanți morți doar în ultimele două luni, victime ale unei secete devastatoare care amenință acum viața oamenilor și a animalelor sălbatice.

În uriașul parc național Hwange din Zimbabwe, problema nu este doar lipsa ploii, ci prea mulți elefanți. Suprapopularea a determinat animalele să se rătăcească în afara parcului pentru a vâna mâncare. În acest proces, spun oficialii, aceştia au ucis deja 22 de săteni anul acesta.