Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu nu renunță la candidatura sa pentru șefia Senatului din partea PSD, în pofida amenințărilor că va fi exclus din partid. Meleșcanu susține că o variantă ar fi să se autosuspende din ALDE pentru o perioadă de șase luni și să rămână afiliat grupului de la Senat condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

"Eu am discutat cu toată lumea. Sper să-mi înteleagă decizia. Eu am avut o ofertă pe care am acceptat-o și nu este vorba despre altceva.(....)Există o posibilitate foarte simplă: eu să mă suspend pentru vreo 6 luni sau cât este nevoie, dar să rămân afiliat grupului ALDE”, a declarat Meleșcanu, miercuri, la Senat.

Meleșcanu a mai spus că nu a vorbit cu Tăriceanu despre această propunere, dar că a discutat cu alți colegi din grup, care "sunt foarte interesați".

Teodor Meleșcanu refuză să renunțe la candidatura pentru șefia Senatului din partea PSD, motivând că atunci când ia o decizie o duce până la capăt. Mai mult, el nu crede că există o bază juridică pentru excluderea sa din partid.

"În niciun caz. Când iau o decizie, o duc până la capăt. E o decizie (excluderea sa din ALDE - n.r.) care după părerea mea nu are o bază juridică necesară. După părerea mea, nu există niciun argument pentru această excludere Am discutat cu toată lumea. Speram să înțeleagă. Eu am o candidatură, am acceptat-o, sper să obțin numărul necesar de voturi", a declarat Meleșcanu.

Reamintim că PSD a anunțat că îl susține pe Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului. În acest context, conducerea ALDE a decis că membrii care acceptă numiri sau funcții din partea social-democrațiilor vor fi excluși din partid.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a sesizat dorința Vioricăi Dăncilă de a prelua și destructura ALDE și că i-a dejucat acesteia "planul mârșav". Liderul ALDE a mai spus că speră ca Teodor Meleșcanu "să își dea seama" că propunerea venită din PSD îi afectează prestigiul și să renunțe la candidatura la șefia Senatului.