După ce președintele Iohannis a criticat PSD că dă vina pe Uniunea Europeană pentru eșecul guvernării, premierul Dăncilă spune că șeful statului are „o abordare greșită”.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

„Dl Iohannis vorbește de parcă am avea un Tribunal la Bruxelles care ne judecă ce nu merge bine. Dl Președinte trebuie să dea dovadă de demnitate. Această abordare mi se pare greșită și lipsită de demnitate.

Mai sunt lucruri de făcut. Să nu acceptăm dublul standard în modul în care suntem tratați în UE. România trebuie tratată ca un stat cu drepturi egale să stea la masa deciziei”, a spus, miercuri, Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a lansat marți seară un nou atac la adresa social-democraților, spunând că sunt unii români, adunați într-o grupare numită PSD, care nu sunt așa pro-europeni cum suntem noi, își fac campanie cu un discurs antieuropean și încearcă să explice că vinovați pentru eșecul guvernării lor sunt Iohannis și Uniunea Europeană. El a mai spus că nu mai poate fi ascuns că hoții s-au cocoțat în vârful statului, iar în 26 mai românii trebuie sa dea un răspuns acestei guvernări - "noi nu suntem un neam de hoți".

Iohannis a spus, marți seară, la Ploiești, la evenimentul de lansare a volumului său "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, că s-a angajat și este ferm hotărât să meargă pe drumul pro-european și că românii sunt proeuropeni, dar nu toți - "Sunt unii adunați într-o grupare numită PSD care nu sunt așa pro-europeni cum suntem noi. Culmea, un partid din România începe să își facă campanie cu un discurs antieopean. Penibil".