Președintele Klaus Iohannis a lansat marți seară un nou atac la adresa social-democraților, spunând că sunt unii români, adunați într-o grupare numită PSD, care nu sunt așa pro-europeni cum suntem noi, își fac campanie cu un discurs antieuropean și încearcă să explice că vinovați pentru eșecul guvernării lor sunt Iohannis și Uniunea Europeană. El a mai spus că nu mai poate fi ascuns că hoții s-au cocoțat în vârful statului, iar în 26 mai românii trebuie sa dea un răspuns acestei guvernări - "noi nu suntem un neam de hoți".

Iohannis PloiestiFoto: Administratia Prezidentiala

Iohannis a spus, marți seară, la Ploiești, la evenimentul de lansare a volumului său "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, că s-a angajat și este ferm hotărât să meargă pe drumul pro-european și că românii sunt proeuropeni, dar nu toți - "Sunt unii adunați într-o grupare numită PSD care nu sunt așa pro-europeni cum suntem noi. Culmea, un partid din România începe să își facă campanie cu un discurs antieopean. Penibil".

Președintele a afirmat că euroscepticismul este în creștere din cauza unor politicieni precum cei din PSD, care "promit marea cu sarea, nu fac nimic și trebuie să caute un vinovat, iar vinovatul de serviciu este Uniunea Europeană". "PSD a avut o guvernare eșuată și acum caută vinovații la Bruxelles. Nu e penibil așa ceva?".

El a vorbit și despre creșterea populismului, populiștii fiind politicieni care oferă o soluție foarte simplă la probleme foarte complicate, așa cum a ajuns la guvernare PSD. "PSD a promis spitale regionale, acum nici nu se mai vorbește despre ele. Nu numai că nu le-au realizat, dar nici măcar nu mai au planuri pentru așa ceva. (...) Au promis oamenilor mai mulți bani și au crescut unele salarii, dar între timp inflația a păpat acei bani. Acum umblă peste tot și încearcă să explice că vinovați sunt Iohannis și Uniunea Europeană. Păi nu le e rușine?", a continuat Iohannis atacul la adresa PSD.

Klaus Iohannis a vorbit din nou și despre asaltul PSD asupra justiției, pentru a rezolva dosarele lui Liviu Dragnea, și a spus că este momentul ca la alegerile europarlamentare și la referendumul din 26 mai PSD să primească un răspuns foarte clar din partea românilor. "Nu mai poate fi ascuns că hoții s-au cocoțat în vârful statului. Românii trebuie să dea un răspuns. Noi suntem un popor care vrea o justiție dreaptă, un guvern performant. Noi nu suntem un neam de hoți. Trebuie să dăm un răspuns la aceste întrebări", a adăugat Iohannis.