Fostul premier Mihai Tudose a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că n-ar fi renunțat la fotoliul de prim-ministru dacă nu se semna contractul pentru podul suspendat peste Dunăre, „chiar cu riscul de a mă acuză toată lumea că mă țin de scaun”, scrie publicația locală debrăila.ro. Tudose, acum pe lista Pro România pentru europarlamentare, l-a atacat dur pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunând că este ”dement” pentru că are proiecte, dar nu le trimite la Bruxelles pentru a fi aprobate.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am pus toată presiunea ca premier la ministrul Transporturilor să facă lucrurile și să le facă corect. Dacă nu era gata, mă legam de scaun până când o făceam”, a declarat Tudose despre podul de la Brăila

Deputatul ProRomania l-a criticat dur pe Cuc spunând că este ”dement” pentru că Guvernul nu a trimis nici până acum Comisiei Europene cererea de finanțare pentru podul suspendat, proiect cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro.

„La Ministerul Transporturilor și la cel al Fondurilor Europene sunt două monumente de incompetență. Doamna Crețu a spus clar: <>. Am văzut două declarații halucinante ale monumentului de incompetență Cuc. A spus că i-a arătat doamnei comisar Crețu câte proiecte are în birou la el. Replica, doamna Crețu este o doamnă și nu și-a permis, era:<>. Ministrul Transporturilor, la Brăila, când a fost întrebat de unii dintre colegii dumneavoastră dacă a trimis cererea de finanțare, a spus că ne trebuie oameni patrioți la Bruxelles. Răspunsul este același: <>. Poate încă nu a aflat că podul peste Dunăre și infrastructura conexă sunt în MasterPlanul de Transport aprobat de Bruxelles, în timpul Guvernului Ponta, pe vremea ministrului Ioan Rus. Dumnezeule, trebuie pur și simplu luată hârtia și trimisă la Bruxelles, atâta tot. , ” a declarat deputatul, potrivit sursei citate.

Tudose afirmă că cei de la putere nu vor să ia bani europeni pentru că le este frică de OLAF.

”Ei au învățat o chestie și le e frică că de dracu.. folosești bani europeni, după ei vine OLAF-ul. Uite ce a pățit cu Teldrum. Atunci, dacă iei bani de la buget, nu vine OLAF-ul, vin ai noștri și aici mai faci o contestație că completul de 3, de doi jumate’, că Curtea Constituțională. Dacă vine OLAF-ul e nașpa..”, a mai spus Mihai Tudose.