În prag de campanie electorală, social-democrații își întăresc discursul naționalist.

Lideri PSD, la BrașovFoto: Captura Antena 3

„Nu uitați că PSD este singurul partid românesc, nu e finanțat din străinătate, format din oameni normali, muncitori, nu ca ceilalți”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, la Brașov, unde a avut loc o manifestare a social-democraților, înainte de alegerile din filială.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici le-a spus celor prezenți că „avem nevoie să înțelegem cine dorește binele acestei țări”

„Este multă minciună în spațiul public, multă denigrare și dezinformare. Și pentru ce? Este o bătălie nu pentru țara asta. Cei care spun lucrurile în acest fel nu doresc binele acestei țări”, a spus el. Teodorovici a adăugat că adversarii politici ai PSD denigrează România, spre deosebire de alte țări ale UE, cum ar fi Cehia sau Polonia, unde acest lucru nu se întâmplă chiar dacă sunt dispute politice.

„Sunt ​hashtag insist. Voi insista cât voi trăi ca această țară să fie acolo unde vrem cu toții”, a spus el.

La aceeași întâlnire cu brașovenii, Radu Oprea, ministrul IMM-urilor, a spus că „România suferă de o boală autoimună. Este boala care se manifestă atunci când cine ar trebui să ne protejeze sistemul imunitar se întoarce împotriva țesuturilor bune, în loc să lupte cu infecția”.

”Mă uit că procurorii României s-au întors împotriva antreprenorilor, organismele de reglementare nu și-au făcut treaba și în loc să ne protejeze i-au protejat pe alții”, a mai spus Oprea.

Mai mulți lideri ai PSD se află, duminică, la Brașov, la alegerea conducerii județene a PSD.