Cristian Bușoi a anunțat, vineri, pe Facebook, că va face un pas în spate de la șefia PNL București și că l-a delegat la conducerea filialei liberale pe prim-vicepreședintele organizației, Alexandru Nazare. Decizia vine în contextul candidaturii lui Bușoi la alegerile europarlamentare, relatează Mediafax.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

„Pentru că voi fi implicat și în campania electorală națională, nu doar în cea din București, am delegat prim-vicepreședintelui Alexandru Nazare prerogativele de președinte al PNL București pe perioada precampaniei și a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Am încredere că uniți vom reuși să avem un scor pe măsura implicării și a profesionalismului fiecărui membru al Organizației noastre”, a scris Cristian Bușoi, vineri, pe Facebook.

Biroul Politic Național al PNL a validat, joi, lista cu candidații pentru alegerile europene. Liberalii au ales ca lista să fie deschisă de realizatorul TV Rareș Bogdan, reînscris recent în partid.

Lista candidaților eligibili, validați de PNL este următoarea: 1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV, 2. Mircea Hava, primar Alba Iulia, 3. Siegfried Mureșan, europarlamentar, 4. Daniel Buda, europarlamentar, 5. Adina Vălean, europarlamentar, 6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL, 7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL, 8. Gheorghe Falcă, primar Arad, 9. Cristian Bușoi, europarlamentar, 10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, 11. Vlad Nistor, 12. Mihai Țurcanu, europarlamentar, 13. Violeta Alexandru, 14. Ligia Ionescu Popescu, 15. Laura Dumitru.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. termenul pentru depunere la candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie, potrivit unui act normativ adoptat de Guvern.