Istoricul Marius Oprea susține că în spatele înființării partidului lui Cioloș se află anchetatorul său de la Securitate, Alexandru Iordache

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:32 Actualitate | Politic


Marius Oprea
Foto: Agerpres
Istoricul Marius Oprea, cunoscut ca "vânătorul de securiști", a publicat vineri un articol în care susține că în spatele înregistrării la tribunal al Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, se află Alexandru Iordache, fondatorul firmei de avocatură "Iordache & Partners", fost maior de Securitate înainte de 1989 și chiar anchetatorul care s-a ocupat de ancheta care l-a vizat pe el în 1988. Contactat de HotNews.ro, Dacian Cioloș a afirmat că va publica reacția sa curând.

UPDATE 17.50 Citește aici reacția lui Cioloș

Ce susține Marius Oprea

"<<Eminența cenușie>> din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache", scrie Oprea în materialul său.

"Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners”, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ”maiorul Alexandru” de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului nostru anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate", continuă el.

Amintim că, potrivit datelor de la Registrul Partidelor Politice, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, denumirea prescurtată: PLUS, a fost înregistrat în urma deciziei pronunțate de Tribunalul Bucureşti în data de 26 octombrie 2018, decizie rămasă definitivă prin neapelare.

În decizia Tribunalului București sunt menționați membrii fondatori ai partidului, denumirea și logo-ul acestuia, precum și sediul formațiunii:

„Art. 1 - Membrii fondatori:
1. Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] - preşedinte
2. Iordache Iulia, cu domiciliul […] - vicepreşedinte
3. Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] - secretar general


Potrivit site-ului casei de avocatură, Adrian Iordache este managing partner, iar Raluca Daneș, senior associate.

"La ancheta din 1988, prietenii mei, Caius Dobrescu şi Sorin Matei, au fost bătuţi serios de anchetatori, conduşi de Alexandru Iordache, care se recomanda „maiorul Alexandru”, venit pentru această anchetă de la Bucureşti, şi de căpitanul Gheorghe Moldoveanu din Serviciul de Anchete Penale al Inspectoratului de Securitate Braşov (acesta se prezenta tăios „Moldovan”, copiindu‑l cumva comic pe comisarul din filmele lui Sergiu Nicolaescu). Eu am avut mai mult noroc. Securitatea m-a găsit la Sarmisegetuza, de unde am fost fost ”săltat” chiar de pe șantierul arheologic. În mașina care m-a dus la sediul Miliției din comună, maiorul Iordache ședea în față, lîngă șeful de post, plutonierul Rusu. Eu eram încadrat de doi securiști, un anchetator de la Brașov și șeful biroului Securității din Hațeg, căpitanul Jurconi. Cei trei conversau între ei, făcînd pronosticuri asupra viitorului meu. Toate sumbre. Atît am mai apucat să le spun, ”dacă mă bateți, îi spun englezului și află BBC-ul” (lucram pe șantier cu un arheolog britanic, Mike Dawson), la care maiorul Iordache s-a întors către mine, cumva neliniștit, spunîndu-mi ”băiete, noi nu procedăm așa”. E drept, în vreme ce și-a petrecut amiaza jucînd table cu directorul muzeului pe treptele Miliției din Sarmisegetuza, maiorul Iordache mai lua o pauză și venea la anchetă, spre a domoli zelul căpitanului Moldoveanu" povestește Oprea în materialul publica pe Podul.ro.

Acesta mai susține că "<<maiorul Alexandru>>, după ce coordonase <<cercetarea arestaților>> duși la Jilava în noaptea de 21 decembrie 1989 a intrat, pentru scurtă vreme, în Serviciul Român de Informații. De unde a plecat, pentru a se lansa în afaceri, alături de fiul său mai mare, notarul Mircea Constantin".

Marius Oprea a fost propunerea ALDE în Parlament pentru un loc în conducerea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în martie 2018.


Pe 15 decembrie, fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, la Cluj-Napoca, că din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mișcării România Împreună trenează în justiție, colegi de-ai săi, „oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ, respectiv Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS).

„Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul (un partid politic - n.r.) încearcă să împiedice, să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri, la sfârșitul lunii mai.

Atunci, în septembrie ne-am decis să ne gândim la o alternativă și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România, deci astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic”, a anunțat fostul premier Dacian Cioloș sâmbătă, la Cluj Napoca, potrivit Mediafax.

Cioloș a precizat că formațiunea se numește Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS.

„Vrem să construim o Românie care să fie pe plus. Vă invit pe toți începând de astăzi să veniți alături de noi să vă înscrieți. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine”, a adăugat fostul premier.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20799 vizualizari

 • -24 (48 voturi)    
  Hai bre, chiar asa? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:43)

  newlook [utilizator]

  Ciolos in legatura directa cu vechea si noua Securitate?
  Hai, bre, chiar asa? Cine si-ar fi inchipuit? (hahahahaha)
  • +11 (21 voturi)    
   E bine (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:42)

   mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   De cind Ciolos a spus ca intra in politica si isi face partid, toata presa "independenta" nu mai pridideste sa-l balacareasca. pesede conduce ostilitatile si nu trece o traznaie pesedista fara sa fie Ciolos si guvernul lui vinovat.
   Aici vad ca aproape toate comentariile il vopsesc pe Cilos in securist sadea.
   E bine. Asta inseamna ca LE E FRICA!
   SA VA FIE FRICA NAPIRCI PESEDISTE!
   O sa va intoarceti in gaurile din care ati iesit in 20-20.
   • -1 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 10:45)

    [anonim] i-a raspuns lui mimiloi

  • +10 (20 voturi)    
   Propaganda de dezinformare in stil bullshevin (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:26)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Cunoastem mecanismele, va stim cine sunteti, doar ca ati uitat un lucru, minciuna are picioare scurte.
   ps: va tremura picioarele, se clatina pamantul sub voi, hotilor???
  • +13 (17 voturi)    
   Nu e chiar asa... (Vineri, 18 ianuarie 2019, 23:16)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Dar baietii cu ochi albastri s-au gindit sa "dea o mina de ajutor" lui Ciolos asa cum au facut si cu celelalte partide de dreapta, infiltrindu-se si discreditindu-le.
   • +10 (10 voturi)    
    ALDE pute de bolșevism și securitate. (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 10:33)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

    Cum de ajuns Marius Oprea tocmai la ALDE care l-au propulsat într-o funcție care să-i permită să vorbească la comandă.Când Cioloș deranjează niște vânduți rușilor apare câte un bine informat care sloboade mocirlă .Mie, ancheta de care spune Marius Oprea mi se pare o poveste care este ticluită ca să pară //revoluționar//.Prin 1988 securitatea avea oameni școliți,nu mai erau brute care să bată.Când aveau nevoie de așa ceva chemau miliția.Nu știu dacă a scăpat careva care avea studii superioare să nu fie //studiat// de securitate.Îți înscenau tot felul de chestii,dar nu băteau.Marius Oprea spune că era bătut ca să impresioneze.Vrea compasiune.
    • +4 (6 voturi)    
     infiltrarea fostilor ofiteri desecuritate in toate (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 12:30)

     RADU-DAN [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     Cu tot respectul, va reamintesc anchetele soldate cu batai crunte ale ofiterilor de securitate fata de protestatarili din lotul BRASOV 1987
 • -20 (46 voturi)    
  Stian eu (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:43)

  Frank777 [utilizator]

  Parttidul securitatii si ofiterasii lui Ciolos el insusi securist. La revedere partidul Plus. Ciolosi un mare ticalos.
 • -16 (40 voturi)    
  oooo, da , da ,da (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:44)

  miculescu-rucar [utilizator]

  sau ba !
  nu se poate !
  ba se poate ,
  secu e in toate !
  auzi la el :"Atunci, în septembrie ne-am decis să ne gândim la o alternativă și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic"
  spune-mi cu cine te insotesti
  ca sa-ti spun cine est !
  hai securistilor dati cu minus !
 • -23 (41 voturi)    
  Ciolosi nu e Ciolos (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:45)

  Frank777 [utilizator]

  Ciolos este o constructie PSD menita sa il contracareze pe Johannis. Guvernul Ciolos format din persoane misterioase aparute brusc in public - ofiterasi- cum ii numeste un cunoscator ca Gusa - ce au primit acceptul PSD si cu care au guvernat impreuna si-au facut Partid. Ciolos se declara gata sa candideze peste tot si inauntru si in afara. Si la prezidentiala daca i se cere.Cine sa-i ceara?Poate doar PSD. Partidul PLUS este o facatura PSD cu Ciolos ca momeala.Romanii se lasa pacaliti de Ciolos cum se lasa pacaliti si de USR - astia sunt de la alta U.M. Si partidul lui Ciolos si USR fac jocul Oameni Noi in Politica si torpileaza PNL. Oamenii Noi suntem NOI adica NOI cei care am primit ordin sa infiintam partidele si sa dam impresia ca se schimba ceva pe scena politica. Nu se schimba. Suntem tot NOI.
  • +5 (13 voturi)    
   te inteleg esti PNL ist (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:35)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

   dar PNL are oameni care au jonglat puterea cu PSD si sunt in aceeasi oala de 3 decenii ingropand Romania si mai adanc. Plus ca Platforma lui Ciolos Romania 100 era intarziata de oamenii PSD ului
   • +7 (11 voturi)    
    Este pesedist. (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 10:37)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    Este vizibil unde bate.Este din grupul//nici-un partid nu merită votat//,așa că nu votați.Și sa văzut cine câștigă alegerile.Este tehnică verificată care a început să fie folosită intensiv.
 • +22 (44 voturi)    
  salariu...cat e salariul? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:46)

  ion_de_la_tara [utilizator]

  tot de la rusi vine salariul? :) normal ca nu aveau ce sa gaseasca la Ciolos, incearca sa gaseasca pe langa.. ba ca unul e nepotul unui legionar, altul e copilul unui membru de partid...baieti, daca toti luati salariul in ruble si rublele s-au valorizat in ultima perioada...macar incercasi sa gasiti ceva de persoana respectiva, nu mai mergeti ca si comunistii la 3 generatii inapoi...poate, poate , gasiti ceva! harasho?
 • -19 (33 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 17:55)

  [anonim]

 • +31 (43 voturi)    
  A sarit nenea ista,impins de tovarasii aldisti ? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:00)

  Plagarus [utilizator]

  Demisionar din PNL,aciuit in d'Alde,consilierul lui Sterling Popescu Tariceanu face valuri cu spume.
  Dupa " Pauza de respirație" urmeaza sa-si reitereze slugarnicia cu ceeea ce a mai declrat deunazi :
  1.declara că s-a înscris în ALDE pentru că este singurul partid care promovează liberalismul cu adevărat ;
  2.explica de ce a oficializat intrarea în ALDE, nu pentru relația personală pe care o are cu Călin Popescu Tăriceanu, ci pentru faptul că a fost cel mai bun prim-ministru al României după 1989.;
  3. s-a dovedit că DNA lucrează cumva murdar,legat de acuzatiile aduse stapanului sau Sterling Popescu
  • -11 (23 voturi)    
   Aldist, nealdist...intrebarea "Ciolos e securist?" (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:21)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Ca Oprea o fi Aldist, nealdist...intrebarea din articol e "Ciolos e securist?".
   Incrancenat cu aldismul, ai uitat de subiectul princincipal: e securist Ciolos? Matale ce crezi?
   • +8 (16 voturi)    
    Nu bre, e Reptilian!!! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:28)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Dovediti ca nu e reptilian! Pavi e Pavianca, dovedeste ca nu e Pavianca, la urmatoarea sedinta arunca o Banana in aer. La fel, dovedeste ca mortii nu au votat si Dracna nu e Necromant.
    • -7 (11 voturi)    
     la ce fata are (Vineri, 18 ianuarie 2019, 23:46)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

     inclin sa-i dau dreptate !
   • +4 (4 voturi)    
    Apsolut (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 20:13)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Pentru tine si numai pentru tine voi veni acum cu niste detalii cumplite si incendiare:
    Dupa ce (din motive inca nedezvaluite) s-a nascut la Zalau, primii ani si-a petrecut sub acoperire (cu paturica lui croita cu tehnici specifice). La varsta de cinci ani,a fost instruit de baietii cu ochi albastri, si trimis la Pericei sa studieze ceapa si efectele ei in tehnicile de interogare. Dupa ani si ani, a fost inaintat la gradul de sergent major de securitate si a primit sarcina sa-i racoleze pe Barosso si Junker, si ca sa-si acopere urmele, sa faca minuni pentru agricultura Europei.
    Atat pentru azi, vom veni cu alte dezvaluiri cutremuratoare.
    Bagati un spot.
  • -8 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 14:32)

    [anonim] i-a raspuns lui

   • +5 (5 voturi)    
    erau copii la revolutie.. (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 15:44)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui

    Cred ca nu au nici 40 de ani, deci aveau maxim 10 ani la revolutie. Mai interesant ar fi sa aflam cu ce se ocupa respectiva casa de avocatura. Apara politicieni corupti, mafioti si criminali, ca ministrul justitiei, Tudorel Toader, sau sotul Liei Savonea, noua sefa de la CSM?.. Nu. Se pare ca sunt specialisti in drept comercial si lucreaza cu multinationale. Deci nu sunt nici macar capuse la bugetul de stat? Pai atunci chiar ca trebuie infierati cu maine proletara!..

    Inteleg ca Marius Oprea are amintire trista legata de respectivul maior de securitate, dar cam acolo se opresc faptele si incep fabulatiile. La revolutie PCR numara 3.8 milioane de membri. Pe langa ei mai erau inca vreo 400.000 de informatori ai securitatii (membrii de partid erau considerati de facto informatori..). Practic, sansele sa nu ai macar o ruda care are o legatura cu comunstii sunt zero. Ce facem? Vindem tara rusilor, sa ne guverneze ei?
 • -18 (46 voturi)    
  that sucked (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:01)

  Humbert [utilizator]

  trist cum si-a dat Ciolos cu stangul in dreptul inainte de a porni la drum.
 • -22 (44 voturi)    
  nici macar naivii rezist... (Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:04)

  demaGOGU [utilizator]

  ..nu-si imaginau ca Julien nu a iesit din spuma laboratoarelor Secu.
 • +9 (17 voturi)    
  Oprea isi arata fata! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 19:15)

  V. Istina [utilizator]

  Ce aberatii sinistre poate scoate omul asta!

  Si te gandesti ca intr-o vreme parea ca aducea la lumina mizeriile pe care nici macar nu ni le puteam imagina. Ale cui jocuri facea atunci? Acum e clar.

  Domnul Oprea, sa fiti sanatos, ca istoric pentru mine nu mai existati! Trista surpriza!
 • +13 (23 voturi)    
  Parca era fiul lui Soros (Vineri, 18 ianuarie 2019, 19:27)

  bestol [utilizator]

  Nu stiu ce minciuni sa mai inventeze. Se tem de el.
 • +14 (24 voturi)    
  russia today (Vineri, 18 ianuarie 2019, 19:49)

  pardalian [utilizator]

  dar ce repede va activati voi trolii mititei. Si va mai da-ti si plusuri unul altuia. Voi inca nu ati priceput ca aici nu functioneaza propaganda sovietica? Trimite-ti un memo la piticul cracanat si frustrat de la moscova si spuneti-i sa mai schime placa. Ca ne plictisiti.
  • -6 (16 voturi)    
   asa ! (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:40)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui pardalian

   baga cu rusii ,cu cracanat ,care rimeaza cu situatia voastra de kkt ! mai schimbati si voi placa , ca ne-ati plictisit !
   btw , voi trolii majori ai propagandei ,este ca nu erati pregatiti pentru o asa dezvaluire ?
  • -8 (12 voturi)    
   Prietene plictisit, (Vineri, 18 ianuarie 2019, 22:01)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui pardalian

   "...Trimite-ti un memo la piticul cracanat..."

   ===================

   Ca sa nu obosesti de grija altora si de plictiseala, deschide o carte de cEtire de clasa a treia, la capitolul gramatica. Poate inveti cand se scrie "(voi) trimiteti" si "trimite-ti (tie)".
   PS: e valabil si pentru "da-ti" (Si va mai da-ti si plusuri unul altuia.) .
   Da-ti o pauza de cEtire pentru clasa a patra, poate ai fost ocupat sa lupti cu piticii cracanati, si e pacat.
   • +5 (13 voturi)    
    Stii ce e ciudat la tine? Pari educat. (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 3:24)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Stii ce e wrong? Ca esti educat dar esti si wicked, ai fi un bun Mengele probabil…..
 • +10 (20 voturi)    
  o mare mizerie (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:01)

  gemart [utilizator]

  Toata povestea poate fi o scorneala si chiar daca e ceva adevar, mizerabilul Oprea n-are nicio dovada ca fostul maior de securitate ar fi "eminenta cenusie". Doar il baga pe fiul acestuia in aceeasi categorie.Exact asa cum au facut comunistii pe care ei ii condamna chipurile.
  • -9 (15 voturi)    
   mizerabilul oprea ? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:36)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui gemart

   nuu , flostonerule !
   mizerabilul ciolos , butonatul-ghidonat !
 • +9 (15 voturi)    
  Neasteptate minciunile psdului? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 20:30)

  Fu Leng [utilizator]

  Bineinteles ca nu, dar asta inseamna ca psd o sa fie bye bye curand. Creca s-au saturat si zomboii loe de ei. Trebuie sange proaspat in politica, 30 de ani de FSN is destui. Enough it's enough.
 • +10 (16 voturi)    
  Ne-ar putea spune reputatul istoric (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:01)

  trandafil [utilizator]

  si "liberal adevarat" care au fost motivele pentru care a fost arestat atunci?
 • +11 (17 voturi)    
  au ieşit haznalele la atac (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:45)

  vasiledorobantu [utilizator]

  Haznalele TV au trimis la înaintare un constipat care se screme tare mult să găsească ceva cu care să-l păteze pe Cioloş. Ei aruncă cu rahat pe orice, dar cine mai are timp să-i creadă! Marş înapoi de unde-aţi venit, constipaţi nefericiţi!
  • +2 (2 voturi)    
   Atentie a aparut (Duminică, 20 ianuarie 2019, 20:52)

   Isobar [utilizator] i-a raspuns lui vasiledorobantu

   o noua hazna sub patronajul Dl-ui Guse bine reprezentata de Dl. Hoandra pe aceasta tema.
 • +10 (16 voturi)    
  Securistii de la PSD (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:46)

  A_Radu [utilizator]

  Se vor lega de orice kkt si vor arunca cu kkt in oricine li se pare lor ca le face opozitie serioasa.
  • -6 (14 voturi)    
   da , (Vineri, 18 ianuarie 2019, 23:47)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   inclusiv de tine !
 • +8 (22 voturi)    
  O intrebare ??? (Vineri, 18 ianuarie 2019, 21:50)

  Isobar [utilizator]

  Oare acest expert in Istoria Securitatii nu a fost un elev
  silitor al acestia.
  Daca avea aceste "Importante Cunostinte" de ce le face
  cunoscute atat de tarziu ???
  Nu a primit pretul cerut decat acum ?
  • +8 (18 voturi)    
   Acum i s-a ordonat (Vineri, 18 ianuarie 2019, 23:56)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Isobar

   Iar sluga fomista executa. Caracatitza Rosie aka psd e in tot si in toate dupa 29 de ani de fesenism. Tacticile is cunoscute, de rit kaghebist, dezinformare crunta. Trist e sa vezi si cati postaci sunt care ragaie prin mai toata media romaneasca...prea multi, dar nah, foamea si lipsa educatiei si principiilor morale sanatoase isi spun cuvantul.
 • +8 (14 voturi)    
  Suspiciune si pentru cei buni? (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 0:14)

  n.dumiritu [utilizator]

  Ciolos a fost prim-ministru, comisar european, ministru in guv.Ro, a probat cu asupra de masura ca este un om de o exceptionala calitate profesionala si umana. Este patriot, democrat, foarte muncitor, educat, generos.
  Eu nu inteleg cum s-ar putea si de ce ar fi nevoie, in mintea unora, ca un astfel de om (Ciolos) sa stea in gasca cu tot felul de sforari cu trecut lugubru, "eminenti" sau nu. Se insinueaza ca Ciolos nu isi controleaza miscarile, ci ca este manevrat, fatada unora care stau la adapost si care au o stiinta nelimitata de a se folisi de oricine. Marius Oprea diabolizeaza Securitatea, dar ii si venereaza tacticile care par sa continuie pina astazi. Este o obsesie de a vedea in oricine fie un tortionar, fie un manevrat decerebrat lipsit de autonomie? Asa parem in ochii unui istoric al Securitatii cu totii? Pretutindeni sa ne uitam cu suspiciune, cit timp vom trai?
 • +7 (15 voturi)    
  Nu i la prima minciuna (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 0:56)

  cim [utilizator]

  Oprea un Doru Buscu mai mic si mai prost platit!!
  • 0 (0 voturi)    
   e mai mare dar tot mai prost platit (Duminică, 20 ianuarie 2019, 19:31)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui cim

   .
 • +7 (9 voturi)    
  Ne-am intors in anii '90... (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 11:02)

  naitza [utilizator]

  ...restauratia este aproape gata. Tipic flacailor de la KGB: cum apare un politician care poate destrama sandramaua politica impusa de ei in '89, apar si "denuntatorii", care-i gasesc obligatoriu...ce credeti? "Colaborare" sau ceva legaturi cu fosta securitate.Mai "bajeti", pai cum indivizi ca Ficior, Visinescu (doar astia sunt cunoscuti publicului, praf in ochii fraierilor) si majoritatea tortionarilor din vremea voastra de glorie, au ramas nedenuntati, in timp ce voi tot cautati "colaboratori" din randul adversarilor vostri? Sa va spun ceva: mai multa incredere am in acest "colaborator"(am inteles ca avea 11-12 ani in '89), decat intr-un membru activ al unei grupari clar afiliate Moscovei: PSD-ALDE. Poanta asta cu "luptator anticomunist" care "denunta" si care este de fapt un borfas, ce face parte din GIO, este fumata... Avem destule dovezi in astia aproape 30 de ani, ce hram poarta indivizii de teapa tovarasului istoric. Tovarasu' istoric, dar despre colaborarea sefului dumneavoastra de partid cu actualul KGB, nimic? Mai primiti ceva drepturi de "revolutionar" in plus? La cate ruble a ajuns salariul unui individ ca dumneavoastra? Tot din munca noastra veti fi platit, ca vajnic "luptator impotriva statului paralel"? Mai rasfirati mai "inocentilor", daca ma iau dupa voi, fiecare roman are un stramos sau ruda de speta a zecea careia poti sa-i gasesti nod in papura: ca a fost legionar, comunist, securist, carlist etc. Pai ce are p--a cu prefectura mai flacai? Nu poti acuza pe cineva, pentru faptele unei rude, prieten etc. Doar voi sunteti "inocenti", conform spuselor lui Rudolph Giuliano, ce sa spun... Voi sunteti incriminati pentru faptele VOASTRE, tovarasu' istoric, nu dupa faptele rudelor.
  • +3 (5 voturi)    
   Bineinteles ca n-are nici o treaba (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 13:15)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui naitza

   Dar nici postacii psd nu au nici o treaba, asta e ordinul de la Porcarie!!!
 • +4 (6 voturi)    
  ???? (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 12:51)

  nlln [utilizator]

  Oprea este sau nu membru ALDE adica ALDE/ PSD?

  Daca da , ceea ce spune nu are nici o valoare.
  Isi face doar datoria de angajat in slujba preamaririi coruptilor Tariceanu, Dragnea ( cu sau fara securistii din spatele lor).

  Jalnic.
 • 0 (0 voturi)    
  Bun, sa presupunem ca ar fi adevarat (Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 22:46)

  tarabost [utilizator]

  ce insinueaza istoricul nostru.
  De votat trebuie sa votez, pentru ca e datoria si dreptul meu cetatenesc, castigat cu sangele altora acum 30 de ani. Atunci, sa votez cu PSD, ALDE, UDMR sau cu ALTCINEVA ? Cred ca raspunsul e evident de simplu :)....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by