PSD reacționează, într-o postare pe Facebook, față de solicitarea președintelui Klaus Iohannis ca Guvernul să găsească rapid o soluție privind recursul compensatoriu, susținând că șeful statului este cel care a pus în pericol siguranța cetățeanului pentru că s-a opus grațierii deținuților non-violenți, ceea ce ar fi rezolvat problema aglomerației din penitenciare.

Foto:

”Iohannis în geacă roșie protesta în stradă să nu se dea grațiere pentru deținuții non-violenți - soluția care rezolva problema aglomerației din penitenciare, fără a pune azi în pericol siguranța cetățenilor. Acum, Iohannis cere Guvernului soluții după ce Premierul Dăncilă a anunțat de aseară că va veni cu soluții pentru a repara problemele Legii Prună”, se arată într-un comunicat al PSD.

PSD mai susține și că președintele este vinovat și pentru că a promulgat legea fără să o atace la Curtea Constituțională sau să ceară Parlamentului reexaminarea ei.

”Iohannis nu vrea să se caute vinovații pentru efectele negative ale Legii Prună privind recursul compensatoriu. Doar vinovații nu vor să fie căutați vinovații! Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituțională și fără să o trimită la reexaminare”.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să vină urgent cu soluții privind recursul compensatoriu astfel încât românii să nu se teamă pentru siguranța lor. Șeful statului a mai spus, referitor la comentariile celor din coaliția PSD-ALDE, că a căuta vinovați în alte guverne pentru legea respectivă nu reprezintă o soluție.