Dacian Cioloş a semnat marţi cererea de adeziune la Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) și a anunțat că până în prezent au fost depuse alte 11.734 de astfel de cereri. Cioloș a precizat și că la finalul lunii ianuarie va avea loc prima Convenție Națională a PLUS, pentru alegerea conducerii.

Dacian CioloșFoto: Captura video Facebook

De asemenea, până atunci se va finaliza și lista candidaților la alegerile europarlamentare. Ordinea pe listă va fi decisă din exteriorul partidului, de o comisie externă.

"Vineri o sa lansăm procesul de înscriere a candidaturilor pentru europarlamentare. Vom solicita votul membrilor de partid, celor care se vor înscrie (pentru stabilirea listei cu 43 de nume - n.r.). Lista va fi transmisă unei comisii de selecție externă partidului formată din 5 personalități publice cu experiență. O să le solicităm sa ne prezinte o ordine", a afirmat Cioloș, fără a preciza cine sunt cei 5 sau dacă au fost deja stabilite numele acestora.

În legătură cu o posibilă alianță cu USR, Cioloș a declarat că se află în discuții dar că trebuie stabilite obiectivele comune și felul în care electoratul privește o eventuală colaborare.