„Am discutat despre amnistie și grațiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează ordonanța privind amnistia. Vor s-o dea, bine, nu, treba lor.(...) Unii colegi, dintre cei care mă criticau, au ținut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanță. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat", a declarat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a precizat că problemele persoanelor care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot fi rezolvate fie prin ordonanță a Guvernului, fie prin lege în Parlament.
„În același timp, nimeni nu a reușit să răspundă la o întrebare esențială. Care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcționarea acelor echipe mixte, de emiterea, adoptarea acelor protocoale? Nimeni nu a răspuns la întrebarea ce facem cu probele obținute nelegal? Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in rem sau in personam. Dacă răspunsul e amnistie prin OUG, atunci să o dea. Dacă răspunsul e lege prin Parlament, atunci susțin", a completat Dragnea.
Șeful PSD a precizat că în discuțiile din CEx, premierul a spus că „nu se poate discuta acum despre amnistie pentru că guvernul are alte priorități”.
„Prin urmare, criteriul ce trebuie luat în seamă și care ține de esența art. 15 alin. (2) din Constituție raportat la aplicarea în timp a reglementărilor referitoare la căile de atac este data pronunțării hotărârii judecătorești. Astfel, în temeiul textului constituțional antereferit, legiuitorul poate supune hotărârea judecătorească unor căi de atac stabilite ca atare prin lege până la momentul pronunțării hotărârii judecătorești (...).
În schimb, legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. Aceeași regulă se aplică atât căilor ordinare, cât și extraordinare de atac, ambele categorii de căi de atac urmând să își păstreze aceeași configurație juridică de la data stabilită drept reper de către legiuitor.
poate buchisi si din deciziile CEDO:
„Dreptul la un proces echitabil în faţa unei instanţe, garantat de art. 6 alin. 1 din convenţie, trebuie interpretat în lumina preambulului convenţiei, care enunţa preeminenţa dreptului ca element de patrimoniu comun al statelor contractante. Unul dintre elementele fundamentale ale preeminenţei dreptului este principiul securităţii raporturilor juridice, care înseamnă, între altele, că o soluţie definitivă a oricărui litigiu nu trebuie rediscutată”
El lanseaza minciuni si calomnii, iar apoi cere OUG pentru amnistie si gratiere.
Protocoalele nu sunt ilegale si nu au provocat nicio nenorocire oamenilor nevinovati.
Au provocat nenorociri infractorilor, pentru ca au adus dovezi privind infractiunile comise de ei.
Nu poate fi data o OUG pentru gratierea infractorilor.
Niciun nevinovat nu a fost condamnat.
Daca cineva a fost achitat, acest lucru s-a datorat judecatorilor corupti, care au ignorat probele zdrobitoare, prezentate de procurori.
„Ordonanta Guvernului este criticabila, dar am înteles ca a fost o situatie de urgenta. SRI, ca si Parchetul trebuie sa aiba în continuare conditii pentru a-si îndeplini misiunea. Institutiile statului trebuie sa fie întarite, iar restrângerea libertatilor sa fie permisa doar în baza unui mandat al judecatorului. Drepturile si libertatile nu sunt un moft pentru nimeni”.
"pe 22 martie 2016, deputatul PSD Georgian Pop, care era presedintele Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, declara: „Daca aceasta ordonanta este întrerupta pentru o perioada de timp, consider ca e cea mai mare eroare strategica pe care o poate face România”
Atat timp cat cei 50 de parlamentari PSD care ziceau ca se opun lui Dragnea o sa sustina in continuare vointa lui Dragnea in Guvern ei vor devenii niste umbre pentru Romania.
2)Scarbiti de jaful tarii, de o economie slaba, peste 4 milioane de romani pleaca sa lucreze in Europa.
3)O data cu aderarea Romaniei la CE( 1ian2007), se modifica legile justitiei in conformitate cu normele UE, provocand bucurie si speranta cetatenilor romani, si spaima si ingrijorare in tabara jefuitorilorvicleni.
4)Treptat intreaga tara creste economic( cu un exceptia 2010-2012=criza economica mondiala) la aceasta contribuind decisiv DNA, DIICOT.
5)Baronii, mogulii si acolitii dau in balbaiala, si actioneaza prin parlament ca justitia sa nu aibe bani pt logistica de strangere de probe judiciare(exemplu: nici bani de vopsea sau zugravire a tribunalelor nu erau, daramite bani pt strandere probe anticoruptie).
6)In acea situatie cu acordul UE, justitia face protocoale secrete cu SRI (SRI are aparatura de urmarire si interceptare din belsug, conform luptei antiteroriste)
7) In acest mod, DNA, DIICOT, pot functiona bine, drept rezultat avand, o serie de baroni de moguli dezvaluiti ca jefuitori si trimisi la racoare si recuperarea prejudiciilor.
8) Multi moguli si baroni cad in depresie, si, incearca sa se apropie spre imprietenire cu bratul inarmat al justitiei( exemplu: leprafuracioasa dragnea face curte si plecaciuni, SRIului si DNAului, conform dovezilor evidente prezentate in spatiul public)
9)Situatia de acum si aici, in tara, este un atac furibund, ticalos,primitiv, facut de baroni, moguli(vezi dragnea , voiculescu si multi multi altii) care sfidand deschis UE, sfidand democratia(conducerea psd acaparata de dictatura dragnea) ataca justitia, schimba legi numai in folosul si salvarea lor.
Nu-l intereseaza sa scape EL de puscarie.
Il intereseaza binele poporului!
Realizati cit de prosti ne crede?
Amnistia va fi data curand de pavianul bine dresat, plin de ura fata de europa "aroganta". De parca ar putea un om normal la cap sa nu fie astfel perceput de un asa intelect.
Banditism numit eufemistic "politica". De acum cativa ani mi-a spus cineva ca asta va fi scopul PSD-ului: amnistierea totala a hotiilor de pana acum. Nu puteam crede, acum... aproape ca e realitate trista.
Romania se transforma in cuib de sobolani si talhari. Asta daca nu facem nimic. Dragnea la puscarie prima data, si apoi toti restul
Da, absolut TOTI!