Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut joi că au apărut deja tensiuni între PSD și ALDE dar că acestea nu sunt suficiente pentru a determina un vot al formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu împotriva Cabinetului Dăncilă. El a reafirmat că moțiunea de cenzură va fi depusă la momentul oportun astfel încât șansele de a trece să fie maximizate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Demiterea premierului, a unui Guvern, se face prin moţiune de cenzură. Vom utiliza acest instrument al moţiunii de cenzură, dar într-un moment în care vom considera că sunt cele mai mari şanse. Trebuie să apară nişte fisuri evidente în cadrul coaliţiei, să se rupă UDMR de PSD, că deocamdată UDMR s-a lipit ca marca de scrisoare de PSD. Deja au apărut tensiuni între PSD şi ALDE, dar nu sunt încă nişte tensiuni care să ajungă la maturitate şi care să determine un vot al ALDE împotriva Guvernului”, a declarat Orban, la Adevarul Live, potrivit Agerpres.

El a mai susținut că și în rândul social-democraților există unele nemulțumiri. ”Se mai lucrează şi în PSD, fiindcă nu toţi pesediştii sunt de acord cu nivelul absolut grobian pe care Dragnea l-a impus în cadrul leadership-ului partidului, dar încă nu au curajul să se manifeste şi de regulă ştiţi cum fac ei la moţiunea de cenzură: nu-i lasă să voteze pentru că nu au încredere în parlamentarii lor cum bagă bilele. (...) De asemenea, la nivelul discuţiilor şi cu parlamentarii minorităţilor naţionale trebuie bine pregătit terenul astfel încât să maximizăm şansele de a trece o moţiune de cenzură. Cu siguranţă vom apela la acest instrument", a spus Orban la Adevărul live.

El a amintit că pe parcursul unei sesiuni parlamentare Opoziţia poate depune o singură moţiune de cenzură.

Orban a afirmat că există discuţii individuale cu parlamentari ai ALDE. ”Cred că Tăriceanu e mulţumit de relaţia cu Dragnea. Tăriceanu e mai zelos în a susţine agenda PSD decât Dragnea. Parcă el s-a înscris în PSD, nu în ALDE", a mai spus liderul liberal.