La Pitești a avut loc vineri parada Simfoniei Lalelelor 2018, eveniment care a frapat prin asemănările cu manifestațiile din vremea regimului comunist. La paradă au asistat, alături de primarul Cornel Ionică, premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Carmen Dan și Grațiela Gavrilescu.

Simfonia Lalelelor la Pitesti 7Foto: Primaria Municipiului Pitesti

În fața oficialilor au defilat copii de grădiniță și elevi, care alegorice și o fanfară.

Galerie foto (sursa Facebook, Primăria Municipiului Pitești) și video (sursa ePitesti.ro):

"Simfonia lalelelor e un eveniment care a devenit deja tradiţie. De peste patru decenii, imaginea Piteştiului a fost asimilată acestei sărbători a primăverii şi a florilor. Simfonia lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastră şi vreau să mulţumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment", a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

Ea şi-a exprimat susţinerea pentru asemenea de iniţiative, punctând că acestea "creează plusvaloare, promovează coeziunea şi contribuie la promovarea naţională şi internaţională, a locurilor, tradiţiilor şi oamenilor de valoare".

La eveniment a fost prezentă şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care s-a arătat impresionată de eveniment. "Simfonia lalelelor mângâie sufletul şi bucură privirea oricui. Să creezi un astfel de eveniment, să iubeşti florile, înseamnă să fii un om frumos. Un asemenea eveniment sub semnul Centenarului are o semnificaţie aparte pentru că acum, mai mult ca oricând trebuie să păstrăm tradiţiile şi să preţuim valorile autentice", a afirmat Carmen Dan.