Un deputat PNL, Pavel Popescu, consideră „o normalitate„ investigația Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României' în cazul europarlamentarului Cristian Preda, pe care îl acuză de „un lung şir de imoralități politice (...) împachetate în pomposul aer al unei presupuse lupte cu PSD„.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu știu pentru ce anume sunteți decorat cu Ordinul Steaua României, dar nicio altă țară, niciun politician european semnificativ nu a mai cerut suspendarea dreptului de vot al României. Solicitarea dvs nu este îndreptată împotriva PSD. Ea este îndreptată împotriva României. Solicitarea dvs nu este un gest anti-Dragnea, e un gest anti-România, de care se pot prevala duşmanii noştri. Astfel, investigația consiliului de onoare al Ordinului Steaua României apare ca o normalitate, deloc un abuz, prevăzută de legea actuală de peste 10 ani. Această acțiune nu are nimic de-a face cu nebunia lui Dragnea legată de o posibilă viitoare lege a defăimării„, a scris deputatul PNL, pe pagina sa de Facebook.

Reacția sa vine după ce Cristian Preda, europarlamentar și fost consilier prezidențial, a anunțat la jumătatea lunii martie că fost "chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzatiile PSD-ALDE de defaimare a tarii".

Costin Georgescu este președintele Consiliului de Onoare, iar din for mai fac parte Șerban Brădișteanu, Gabriela Firea sau Ecaterina Andronescu.

Miercuri, deputatul liberal admite că „membrii consiliului de onoare sunt majoritar nişte sinistre personaje„, dar spune că eurodeputatul se „autovictimizează„ și încearcă să se „lipească de vreun partid naiv pentru a mai prinde un mandat călduț„.

„În speța investigării actuale primiți domnule Preda, exact ceea ce meritați pentru o acțiune împotriva României„, a mai scris Pavel Popescu.