USR prezinta joi un sondaj IMAS care arata ca, in luna februarie, PNL a depasit in procente PSD, pentru prima data dupa alegerile din decembrie 2016. Potrivit sondajului, efectuat telefonic, avand marja de eroare de +/- 3,1%, PNL are 29,4%, fata de 28,6% ale PSD.

Sondaj IMAS p2Foto: USR

USR se plaseaza la aproximativ acelasi nivel ca in luna ianuarie, in crestere fata de decembrie 2016 - 11,2%.

"Datele din februarie 2018 le confirma pe cele din luna precedenta: USR creste. In decembrie revenisem la cota cu care am intrat in Parlament, iar datele pe ianuarie si februarie arata cresterea si un trend deja instalat: PSD pierde teren, USR si PNL cresc. In februarie 2018 se produce efectul de foarfeca: PSD pierde pozitia de lider al clasamentului partidelor: 28,6% PSD ¬ 29,4% PNL. Inca in marja de eroare diferenta, deci trebuie sa vedem daca trendul se confirma in martie" scrie deputatul Cristian Ghinea, in documentul in care realizeaza o analiza a sondajului lunar Romnibus.

Vezi mai jos imaginile:

Volumul esantionului a fost de 1.010 persoane ce drept de vot. Esantionul a fost reprezentativ la nivel national. Marja de eroare a fost de + / ¬ 3,1%. Sondajul a fost realizat telefonic.