Deputatul liberal Pavel Popescu ii cere ministrului de Interne, Carmen Dan, sa nu mai implice Jandarmeria in "interese de grup sau personale", sa-i redea acesteia "libertatea" de a actiona conform propriilor protocoale stabilite de profesionistii institutiei si ii solicita demisia de onoare "daca nu poate asigura independenta acestei institutii", scrie Agerpres, citand un comunicat de presa.

''Doamna ministru Carmen Dan, nu mai implicati Jandarmeria in interese de grup sau in interese personale. Va solicit sa redati Jandarmeriei libertatea de a actiona conform propriilor protocoale stabilite de profesionistii din aceasta institutie si va cer sa nu mai folositi aceasta arma in interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese. (...). Daca veti ajunge la concluzia ca nu va puteti ridica la inaltimea functiei si nu puteti asigura independenta acestei institutii, va solicit demisia de onoare'', a declarat deputatul liberal intr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Parlamentarul PNL a reamintit ca Jandarmeria a intervenit in urma cu o saptamana pentru ''a-l proteja'' de jurnalisti pe liderul PSD Liviu Dragnea si ca, duminica seara, dispozitivul acesteia a fost "agresiv" fata de manifestantii din Bucuresti.

''Pana acum, zeci de politicieni s-au prezentat in fata procurorilor, insa niciunul dintre ei nu a avut parte de protectie din partea Jandarmeriei, cu toate ca printre acestia s-au numarat fosti presedinti si fosti premieri. In cazul domnului Dragnea, Jandarmeria si-a incalcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul in care se intervine la o actiune in teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj gresit ofiterilor care slujesc sub aceasta arma'', a sustinut deputatul liberal.

El a subliniat ca un alt moment extrem de grav a avut loc la mitingul de duminica, din Capitala, cand, pentru prima data in ultimii ani, jandarmii au actionat prin actiuni ''de intimidare aflate la limita legii''.

''Refuz sa cred ca, sub conducerea dumneavoastra, Jandarmeria si-a schimbat modul de actiune democratic si civilizat atunci cand se intalneste cu un protest pasnic, asa cum au mai fost cu zecile doar in acest an'', sustine Popescu.

Deputatul liberal ii cere ministrului Carmen Dan sa nu afecteze imaginea unei institutii esentiale in mentinerea ordinii si linistii publice si extrem de importanta in arhitectura de securitate a statului roman.

''Va amintesc ca aceasta institutie nu exista pentru a apara interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetatenii'', a conchis deputatul liberal, conform comunicatului citat.