Senatul a adoptat legea lui Serban Nicolae privind scutiri de taxe si impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule si grinduri

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 6 noiembrie 2017, 18:25 Actualitate | Politic


Serban Nicolae
Foto: Agerpres
Senatul a adoptat luni cu 65 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si 6 abtineri initiativa legislativa a senatorului PSD Serban Nicolae privind scutirea de taxe si impozite pentru cazinouri, magazine si pensiuni care se construiesc pe insule si grinduri, inclusiv in Delta Dunarii, scrie News.ro.

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus in luna martie o propunere legislativa care prevede scutiri de taxe si impozite pentru cei care isi vor deschide cazinouri, sali de jocuri de noroc, magazine, pensiuni si afaceri cu energie regenerabila pe anumite terenuri, precum insule, grinduri si alte suprafete "cu potential de exploatare economica".

Potrivit initiativei, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.

Terenurile la care se refera prezentul proiect se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat, "cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului".

Potrivit unui amendament al senatorului PSD Eugen Teodorovici, dispozitiile legii se aplica inclusiv terenurilor prevazute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", terenurilor care au un regim de arie naturala protejata, terenurilor aflate in parcuri urbane si in zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploatatii agricole sau piscicole si terenurilor pentru care exista deja un regim fiscal derogatoriu.

Serban Nicolae precizeaza ca, prin derogare de la dispozitiile art. 464 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, terenurile sunt scutite de impozitul pe teren si taxa pe teren.

In propunerea legislativa mai este precizat ca activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile respective sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.  

Jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker si jocuri bingo desfasurate in sali de joc.

Potrivit sursei citate, pentru jocurile de noroc, toate taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc se reduc cu 50%.

Totodata, pentru constructiile si activitatile economice realizate pe terenurile respective, taxele si impozitele locale calculate si datorate potrivit dispozitiilor Capitolului IX - Taxe si impozite locale din Legea nr. 227/2015 privind  Codul fiscal se reduc cu 50%.

"In limitele competentelor legale, autoritatile publice locale pot adopta masuri stimulative, scutiri si alte facilitati, cu caracter temporar sau permanent, care sa contribuie la stimularea investitiilor si a dezvoltarii activitatilor economice, in conditiile prezentei legi", se mai arata in textul propunerii legislative.

Senatorul PSD sustine, in expunerea de motive, ca propunerea vizeaza modificarea si completarea sistemului de facilitati fiscale, cu scopul explicit de a crea un cadru legal stimulativ pentru dezvoltarea unor activitati economice pe anumite terenuri, cu specific aparte.

"In prezent, exista in zona bazinelor hidrologice, suprafete de uscat rezultate fie prin efectul actiunii naturale al apei si solului, fie prin efectul unor lucrari de amenajari hidrotehnice (indiguiri, baraje, lacuri de acumulare, desecari, devieri si sistematizari de cursuri de apa). Aceste terenuri se constituie in insule, grinduri si alte asemenea, unele avand potential de exploatare economica", mai arata Serban Nicolae.

Potrivit social-democratului, locuri de munca, cresterea veniturilor statului, valorificarea potentialului economic si dezvoltare durabila ar  putea fi rezultatul unor reglementari fiscale  prin care investitorii sa fie stimulati sa-si implice resursele si  abilitatile antreprenoriale, in interesul comunitatii.

"Principala tinta o reprezinta activitatile de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert, jocuri de noroc, precum si serviciile conexe acestora", si-a incheiat Serban Nicolae expunerea de motive a propunerii legislative.

Vezi aici fisa legislativa a proiectului
Citeste aici proiectul in forma initiatorilor

Proiectul a fost redepus anul acesta de Serban Nicolae, dupa ce a fost clasat anul trecut, intrucat nu a intrat in dezbaterea Senatului.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


6608 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  Supernatural (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:34)

  MinDepous [utilizator]

  Sam & Dead would have a field day with this one...
 • +22 (22 voturi)    
  Multumim dlui Dracnea! (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:41)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Este o masura extrem de utila si de oportuna!

  Cu singuranta ca cei care au votat anul trecut pedesereul, exact aceasta lege o asteptau, cu multa nerabdare!!!

  Felicitari!
  • +10 (10 voturi)    
   Asa incepe (Luni, 6 noiembrie 2017, 19:45)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   Si iata cum camatarii vor cumpara Romania...
   Pana acum doar mafiotii aveau felii din ea, dar se pare ca tara e bogata si merge impartita la cat mai multi dubiosi.
 • +28 (28 voturi)    
  Isi face Dragnea cazinou la Belina? (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:48)

  LoBa [utilizator]

  Sau doar pacanele?
  • +8 (8 voturi)    
   nu cred ca e vorba de dracnea (Luni, 6 noiembrie 2017, 19:05)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui LoBa

   ci de vintu, cel care este stapanul deltei...
   le merg afacerile si din cantonament.
   fenechiu a demonstrat'o facand 5 mil dinlauntru.

   totusi, si la belina se poate deschide o pensiune pt. amatorii de stiuca. desigur, cu pretzuri de...stiuca.:)
   si nu dracnea, poate juniorul, sau doamna, ca are experienta in industira hotzpitaliera.
   totul prin teldrum.
   totul pt. om !
 • +6 (12 voturi)    
  ... no bun ! ..si daca ? (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:51)

  Matusalem [utilizator]

  Cine e nebun sa faca un cazino pe aceasta lege care va pica in maxim 2-3 ani ! ...nimeni ! Si atunci de ce aceasta agitatie ?
 • +6 (6 voturi)    
  pe zi ce trece.. (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:52)

  exilatul [utilizator]

  imi pare si mai ''rau" ca am "fugit" acum 27 de ani din tara...
 • +12 (12 voturi)    
  !! (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:53)

  nlln [utilizator]

  Si cu Delta ce ati avut?
  Are cineva deja magazin acolo?
 • +13 (13 voturi)    
  tot asa (Luni, 6 noiembrie 2017, 18:54)

  ValentinV [utilizator]

  Hmmm, ia sa vedem, oare cati romani isi vor construi pensiuni pe insule? Unul? Clar de interes general legea asta...
 • +9 (9 voturi)    
  naivitate (Luni, 6 noiembrie 2017, 19:13)

  traiang [utilizator]

  Crede cineva ca a fost lansata asa de amorul artei Veti vedea ca este cu destinatie precisa si de aici se lasa cu bani grei Exemple sunt destule cu legi de 48 ore pentru ce nici cu gandul nu gandesti Celebra e cea cu parul de bursuc la export
 • +4 (4 voturi)    
  A uitat bordelurile,sireacul ametit ? (Luni, 6 noiembrie 2017, 20:02)

  Plagarus [utilizator]

  Acum vor avea unde "spala " banii politruci astia penali si asta doar in circuit inchis.
 • +8 (8 voturi)    
  cum il preocupa poporu' (Luni, 6 noiembrie 2017, 20:18)

  trem [utilizator]

  Deci pescarii vor si ei un Cazinou in Delta, sa puna si ei mana de la mana sa isi creeze un loc unde pot da la pacanele in liniste, nederanjati de impozite si taxe!!

  Ma 'misca' cat de preocupat este Domnul sofer Nicolae de poporul care vrea sa isi faca cazinouri si pensiuni in Delta. Un mare spirit vizionar....parca vad Delta plina de pensiuni si cazinouri - ce minunatie, ce kitsch, ce bazar....cu mot in frunte!
  • +3 (5 voturi)    
   Insule si Grinduri sunt in (Luni, 6 noiembrie 2017, 21:13)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui trem

   Delta, acolo unde sunt si rusii lipovenii, aliati cu PSD-ul.
   Practic Serban Nicolae face un troc: El impreuna cu neamul si voturile lui Bercea Mondial ii ajuta pe rusii lui Dragnea sa aiba scutiri fiscalecu casinouri, pensiuni si magazine in Delta, si sa-l ajute pe Dragnea in dosarul Belina, iar Dragnea prin tradatorul de Tudorel Toader le da drumul din puscarii prin Legea Compensatorie de saptamna trecuta, ca sa poata fura mai mult in continuare. De platit pana la urma, va platii poporul roman.
 • +1 (1 vot)    
  Dar constructiile astea nu s in zone..... (Luni, 6 noiembrie 2017, 20:53)

  8736 [utilizator]

  ......inundabile?
 • +6 (6 voturi)    
  Intr-o lume normala... (Luni, 6 noiembrie 2017, 20:57)

  Iorgovan [utilizator]

  ...acest Nicolae mai mult de porcar n-avea cum sa ajunga.
  • +1 (1 vot)    
   EXACT! (Marţi, 7 noiembrie 2017, 8:59)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Iorgovan

   Legea este si absurda, si in mod vizibil cu dedicatie.
   O fi Serban Nicolae nebun? tampit?
   Nu stiu, dar CUM credeti ca sunt cei care l-au votat?!?

   Prin comparatie, votantul pedesere obisnuit este mult mai usor de inteles: "da maica, astia fura, dar ne mai da si noua. Ne dubleaza pensiile, salariile!"
 • +8 (8 voturi)    
  De ce??? (Luni, 6 noiembrie 2017, 21:02)

  DT34 [utilizator]

  Pentru ce sa fie scutite de taxe si impozite magazine si cazinouri?
  De ce nu adopta o lege ca orice parlamentar e scutit de taxe, impozite, benzina gratuita, bilete gratuite la orice, mese gratuite la orice restaurant, scutit sa stea la coada....ahhh, ia stai putin, chiar beneficiaza de toate astea, si eu ca idiotul le platesc si tac din gura.
 • +3 (3 voturi)    
  Undeva (Luni, 6 noiembrie 2017, 21:07)

  billy34 [utilizator]

  la Belinula...
 • +3 (5 voturi)    
  de asta va arde... (Luni, 6 noiembrie 2017, 22:50)

  astronaut [utilizator]

  voua acuma ''netrebnicilor'', sleahta de netoti , vreti sa acoperiti ''rahatul''facut tot de voi si veniti cu fel si fel de tertipuri de legi , HG-uri OUG-uri doar sa prostiti lumea (lumea voastra) , va ganditi numai la voi si la ''gasca ''voastra , DAR n-o sa va merga , voi si ''kamicaze''astia sunteti !
 • +1 (1 vot)    
  Hahaha (Marţi, 7 noiembrie 2017, 9:03)

  Encounter [utilizator]

  Înțeleg să dai facilități fiscale pentru magazine, pensiuni... Să poată trăi și cei din zonele izolate cât de cât decent. Dar pentru cazinouri???
  Mai crede cineva acum că Belina nu are nici o legătura cu dragnea?
 • 0 (0 voturi)    
  cazinou (Marţi, 7 noiembrie 2017, 13:12)

  Ilidia [utilizator]

  Aceat creer de bibilica da dovada si acum de prostie. Cu magazinele mai treaca-mearga, dar scutirile pentru cazinourile pentru baietii de bani gata !?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by