Deputatul USR Emanuel Ungureanu crede ca, in acest moment, conducerea DNA este preocupata mai degraba de actiuni de PR, decat de derularea rapida a anchetelor pe cazuri de mare coruptie, potrivitPSNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am ajuns sa cred ce a spus la un moment dat Mircea Badea intr-o emisiune, anume ca a fost contactat de Laura Codruta Kovesi pentru a face PR institutiei. Doamna Kovesi nici nu a negat acest lucru. De altfel, chiar si acum DNA pare preocupata de imagine. Asistam la o decredibilizare tot mai mare a institutiei. Datele din dosarul 'Insula Belina' erau cunoscute de 4 ani. Pana acum, ancheta trebuia sa fie finalizata. Imi este teama ca undeva a existat un pact facut, la o partida de tenis poate, intre acesti oameni. Daca vrea sa readea credibilitatea institutiei, Laura Codruta Kovesi trebuie sa faca pasul inapoi. DNA nu sta intr-o singura figura si nici nu ar trebui sa stea asa. Nicio institutie a statului nu trebuie sa fie reprezentata de un singur personaj. Oamenii acestia nu mai inteleg faptul ca ocupa vremelnic niste pozitii in stat", a declarat Ungureanu pentru PSNews.ro.

Parlamentarul USR crede ca incapacitatea procurorilor de a lamuri misterele care planeaza asupra afacerilor derulate de Liviu Dragnea si de fiul acestuia este si un semn al slabei pregatiri profesionale a unora dintre ei.

"Daca va uitati la multi dintre sefii de parchete, veti descoperi ca acestia au ars etape pana la a ajunge acolo. Lucrarile lor de doctorat sunt simple compilatii de texte, nu au facut cercetare etc.

E ca si cum ai trimite in urmarirea unui infractor cu Ferrari o echipa de interventie imbarcata intr-o Dacie ruginita. Poate ca in cazul afacerilor lui Dragnea s-a vrut, dar nu s-a putut. Poate chiar nu au cu cine!", a mai spus Ungureanu.

UPDATE 2: Ungureanu a precizat, pe Facebook, faptul ca declaratiile pentru PSNews au fost scoase din context:

"Dragii mei, nu am atacat niciodată DNA!

Nu am atacat-o pe doamna Kovesi.

Nu am cerut schimbarea ei.

Au fost scoase din context niste declaratii pe care le-am oferit pentru un site de știri.

Să fie limpede, în luna februarie am depus o sesizare la DIICOT împotriva lui Dragnea pe fondul suspiciunilor legate de afacerile lui cu Tel Drum și mai apoi o plângere la ANI împotriva aceluiași personaj sinistru.

Am spus de asemenea că nicio instituție, nu ar trebui să stea intr-un singur om.

Susțin același lucru!

Nu cred că poate fi pusă la îndoială buna mea credință și lupta pentru o justiție independentă!

De ani de zile lupt cu mafia din sistemul medical, mult timp am fost singur.

Solicit instituțiilor statului să își facă datoria cu onestitate!"

UPDATE: USR a emis un comunicat in care spune ca sustine DNA si lupta anticoruptie si sustine ca "Interpretările din presă ale declarațiilor făcute de deputatul Emanuel Ungureanu cu privire la DNA și Laura Codruța Kovesi nu reflectă realitatea afirmațiilor".

Comunicatul oficial:

Uniunea Salvați România susține activitatea DNA și lupta anticorupție din România. Această activitate a fost apreciată în ultimii ani în toate rapoartele MCV și de instituțiile internaționale competente.

Interpretările din presă ale declarațiilor făcute de deputatul Emanuel Ungureanu cu privire la DNA și Laura Codruța Kovesi nu reflectă realitatea afirmațiilor și nu exprimă poziția USR.

Uniunea Salvați România a sprijinit și susține ferm lupta anticorupție și condamnă acțiunile coaliției de guvernare de intimidare a magistraților și de subminare a independenței justiției.