Deputatul Ovidiu Raetchi, a afirmat ca, doar cu 4 luni inainte de finalul anului, exista temerea ca alocarea bugetara pentru modernizarea Armatei nu este folosita si a solicitat ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, sa prezinte o foaie de parcurs concreta pentru programele de modernizare a Armatei in 2017.

"In ciuda angajamentelor publice pe care si le-a luat in fata partenerilor internationali, guvernarea PSD inregistreaza intarzieri la capitolul care priveste modernizarea Armatei. Vedem un lung sir de declaratii publice si intalniri de PR, dar nu stim inca clar ce vom cheltui in 2017. Guvernul anunta contracte, dar fara un orizont clar de timp; uneori, chiar producatorii neaga existenta unor acorduri ferme", spune liberalul, care este presedintele Comisiei de Aparare si Siguranta Nationala a PNL.

"In aceste conditii, sunt ingrijorari ca, pana la finalul anului, guvernarea Tudose-Dragnea nu va reusi sa demareze niciunul dintre cele 8 programe de inzestrare ale Armatei, aprobate de Comisiile de Aparare din Parlament. Greutatea cu care s-au desfasurat procedurile parlamentare si amanarile Ministerului Apararii in adaptarea Planului de inzestrare a Armatei Romaniei 2017 - 2026 la prevederile Acordului politic national de alocare a 2% din PIB pentru Aparare nu sunt de bun augur", a declarat Raetchi la evenimentul "Zilele Securitatii Nationale", desfasurat la Venus.

"Exista speculatii ca Dragnea urmareste sa sacrifice fondurile destinate inzestrarii Armatei pentru a acoperi gaurile din bugetul de stat si pentru a satisface o parte din promisiunile din campania electorala. Introducerea de noi taxe si impozite, majorarea accizelor la carburanti sau ordonanta de urgenta prin care contributia la Pilonul II de pensii va fi redusa se inscriu in aceeasi logica a disperarii economice. De aceea, solicit ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, sa prezinte o foaie de parcurs concreta cu cheltuielile de modernizare din anul 2017. E o chestiune de siguranta nationala si cred ca Armata Romana merita un raspuns", a mai spus deputatul.