Premierul Sorin Grindeanu a respins, joi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, criticile pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, i le-a adresat legate de lipsa de comunicare cu miniştrii, afirmând că membrii Executivului primeau "alte directive şi altă comunicare de la partid" şi a dat ca exemplu impozitul pe gospodărie, când le-a cerut acestora să nu mai comunice public, dar a fost ignorat pentru că s-au primit alte directive pe linie de partid, potrivit news.ro.

”O minciună la care vreau să răspund este cea în care (Liviu Dragnea - n.r.) spunea că toţi miniştrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine, de aici marea problemă a acestui guvern. (...) V-aş ruga să vă puneţi în postura acestor miniştri care, sigur, au fost aleşi şi numiţi de domnul Liviu Dragnea - de aceea e responsabil domnul Dragnea şi de aceea trebuie să-şi dea demisia dacă lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie. Cum să lucreze aceşti miniştri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu a ţinut să dea un exemplu în acest sens şi a amintit de şedinţa de guvern în care le-a cerut miniştrilor să nu mai iasă public şi să comunice pe subiecte care nu sunt de domeniul lor, în acea perioada dezbătându-se intens tema impozitului pe gospodărie. După ce le-a solicitat public acest lucru, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţinător al liderului PSD, Liviu Dragnea, a participat la o emisiune în care a vorbit despre respectivul impozit.

”Atunci când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie, le-am spus în şedinţa de guvern să înceteze această comunicare şi că singurul care poate să comunice este ministrul Finanţelor în momentul în care se finalizează acea analiză şi în care vom lua hotărârea de a aplica această măsură. Ce s-a întâmplat? Seara, la televizor la planşă cine era... cu desene, cu tot. Ce să creadă ceilalţi miniştri? În aceeaşi seară...”, a spus Grindeanu.