La Palatul Parlamentului s-a incheiat sedinta Comitetului Executiv al PSD unde s-a discutat soarta guvernului Grindeanu. Liderii PSD au decis retragerea sprijinului politic al Guvernului. Dragnea a declarat chiar inainte de sedinta ca guvernul Grindeanu are 60% dintre promisiunile din programul de guvernare sunt neindeplinite, altele fiind indeplinite doar partial.

Liviu Dragnea la CEXFoto: Hotnews

20.51: Grindeanu a plecat de la CEX spunand doar ca nu a existat nici un vot

20.30 Celor din CEx le-au fost adusi covrigi in doua pungi pline. Sedinta pare ca se va intinde pana tarziu in noapte.

19:12 Grindeanu, in CExN: L-am trezit pe Klaus Iohannis cu OUG 13. Acum ii dati Guvernul. De ce?

Premierul Sorin Grindeanu le-a spus social-democratilor reuniti in sedinta Comitetului Executiv National ca l-au "trezit" pe presedintele Klaus Iohannis cu OUG 13, iar acum vor sa ii dea Guvernul si i-a intrebat de ce vor sa faca acest lucru, au declarat pentru News.ro surse din partid.

"A fost OUG 13 si nu ati facut nimic, erati aceiasi in CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanta de urgenta. Acum ii dati Guvernul. De ce?", a spus Sorin Grindeanu in sedinta CExN, potrivit unor surse din partid.

Conform acelorasi surse, la randul sau, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, i-ar fi spus lui Liviu Dragnea: "Va rog sa intelegeti situatia reala, nu ce va prezinta Darius Valcov".

18.27: ALDE ar fi votat retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu - surse. Ministrii ALDE ar urma sa-si dea demisia maine la guvern, in ideea ca vor fi numiti in viitorul guvern

18.27: ALDE ar fi votat retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu - surse

18.20: Darius Valcov a terminat de citit raportul de evaluare. A inceput sa vorbeasca premierul Grindeanu

17.55: Raportul de evaluare este citit in sala de catre Darius Valcov, fostul ministru de Finante, care a lucrat la programul de guvernare.

17.48: Cei mai multi dintre ministrii PSD au anuntat in sedinta ca vor demisiona la cererea partidului. Exceptii: Augustin Jianu (Comunicatii) si Ionut Vulpescu (Cultura)

17:00 RTV a publicat raportul de evaluare a ministrilor PSD, cu putin inainte de ora 16.

16: 15 Liviu Dragnea: 60% din masurile angajate in programul de guvernare, neindeplinite, procent serios de masuri indeplinite partial

Seful PSD, Liviu Dragnea, a declarat inainte de a intra in sala in care are loc sedinta conducerii social-democratilor ca 60% din masurile angajate prin programul de guvernare nu au fost indeplinite, la care se adauga un "procent serios de masuri indeplinite partial".

Acesta a precizat ca sedinta Comitetului Executiv National va analiza raportul de evaluare a aplicarii programelor de guvernare, iar "deciziile se vor lua democratic si vor fi facute publice".

Dragnea a mentionat ca raportul de evaluare va fi facut public.

De asemenea, in urma deciziei vor fi luate si "masuri pentru a recupara rapid aceste intarzieri".

Liviu Dragnea a sustinut din nou ca nu a cerut "demisia nimanui" dar a recunoscut ca "suntem intr-o situatie nu foarte confortabila dar nici nu putem lasa ca lucrurile sa evolueze ca pana acum".