Cristian Busoi, candidat pentru functia de presedinte al PNL la Congresul din 17 iunie, spune ca programul sau politic are in vedere recastigarea de catre liberali a unei parti din electoratul care l-a sprijinit pe presedintele Klaus Iohannis.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

"Cunosc foarte bine PNL. Sunt in partid de la varsta de 18 ani. Am pornit de la organizatia de tineret si am ajuns in a doua pozitie in PNL, cea de secretar general interimar, reprezentand PNL cu eficienta, cu rezultate, cu foarte mult bun simt si cu foarte multa munca in Parlamentul Romaniei, in Parlamentul European si in acel mandat scurt de presedinte al CNAS. Vin cu un program care vrea sa recastige catre PNL o parte din electoratul care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis, de exemplu, care a iesit in strada impotriva PSD, dar care nu a mai venit alaturi de PNL la sfarsitul anului trecut, la alegerile parlamentare", a declarat Busoi, potrivit Agerpres.

El a spus ca are in atentie electoratul tanar si cel din mediul urban, care are asteptari si exigente mult mai mari fata de clasa politica si fata de PNL.

"Cred ca se poate uita cu interes catre un partid condus de o persoana tanara, serioasa, care vine cu proiecte, care vine cu anumita consistenta, care munceste si care are ca strategie sa faca acestui partid imaginea unui partid consistent, serios, cu un profil foarte serios de partid de centru dreapta", a punctat Busoi.

In opinia sa, liderul PNL trebuie sa fie o persoana capabila sa coaguleze in jurul sau colegi care au demonstrat eficienta in activitatea politica, primari de mari municipii, presedinti de CJ, parlamentari foarte eficienti, presedinti de filiale cu foarte bune rezultate. "Impreuna sa ia decizii pragmatice, eficiente si sa duca PNL spre victorie".

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat, ca o decizie privind sustinerea unui candidat la sefia liberalilor se va lua intr-o sedinta statutara si ca in luarea hotararii vor fi respectate ''anumite principii''.

"Filiala Braila isi va stabili sustinerea pentru candidatul la functia de presedinte intr-o sedinta statutara, asa cum suntem obligati sa facem. Eu imi doresc ca organizatia sa sustina un candidat care sa poata implementa si transmite o politica coerenta la nivelul partidului, de sus si pana jos. Lucru acesta ne-a lipsit si efectele s-au simtit la noi, in Braila, intr-un mod nefast. Imi doresc ca viitorul presedinte al PNL sa poata transmite chestiuni care se vor si realiza si sa-si asume, in limita posibilitatilor, lucrurile pe care si le propune. Ne intereseaza ca in viitoarea echipa, pe cat este posibil, Braila sa fie reprezentata (...) astfel incat sa nu mai existe disfunctionalitati in ceea ce priveste transmiterea mesajelor de la Bucuresti la Braila", a precizat Danaila.

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Busoi, s-a aflat duminica intr-o vizita de lucru in Braila, unde a participat la validarea candidaturii la functia de primar a lui Victor Doaga.

Victor Doaga candideaza la alegerile din 11 iunie la Primaria comunei Viziru.