Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti ca in Romania a functionat, in ultimii ani, un sistem paralel de putere care a luat cele mai importante decizii, potrivit Agerpres.

"In Romania, din pacate, in decursul ultimilor ani, s-a creat un sistem paralel de putere, il numeam ocult in trecut, dar acum ii vedem componentele. Sistemul lua cele mai importante decizii, nu doar politice, ci si in domeniul Justitiei. Ce cautau la intruniri presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul general, directorul si adjunctul operativ al SRI? Nu stiu daca pagina a fost data si capitolul inchis. Este si rolul Parlamentului de a vedea ce s-a intamplat. Parerea mea este ca acest sistem paralel de putere in care au fost implicati sau nu conducatori sau institutii, au fost implicati pana in acest moment. (...) Ni se pare firesc sa existe o astfel de fratie extinsa intre persoanele care se intalneau la un sprit si luau hotarari importante? (...) Aceste institutii nu au ce cauta impreuna la aceeasi masa decat in situatii institutionale", a afirmat Calin Popescu-Tariceanu la Antena 3.

Presedintele Senatului a spus ca ancheta comisiei parlamentare privind posibilele fraude de la alegerile prezidentiale din 2009 nu se va suprapune cu cea a Parchetului.